Πενθήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ALPHA 98,9» του Κοντομηνά

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Update: 16/07:  Νέα ανακοίνωση της ΕΤΕΡ
Η διοίκηση του «ALPHA 98,9» χρησιμοποιεί την συχνότητα για να συκοφαντεί
Η διοίκηση του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 σε μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης των αγώνων της Ε.Τ.Ε.Ρ και των εργαζόμενων τεχνικών του ραδιοσταθμού, που απεργούν όντες απλήρωτοι και λαμβάνοντας ο ένας μετά τον άλλο γνωστοποιήσεις απόλυσης, χρησιμοποιεί την δημόσια συχνότητα για να εκπέμπει, αντί της απλής εξαγγελίας της κινητοποίησης της ΕΤΕΡ, ένα σποτ όπου αναφέρει ανακρίβειες και ψεύδη σχετικά με την απεργία μας. Καλούμε την διοίκηση του ALPHA 98,9 να σταματήσει να εκμεταλλεύεται τη δημόσια συχνότητα, προκειμένου να συκοφαντεί την ΕΤΕΡ και τους αγώνες των τεχνικών, παραπλανώντας ταυτόχρονα τους ακροατές. Καλούμε το ΕΣΡ να παρέμβει για ανοίκεια χρήση της συχνότητας από τη διοίκηση του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9.

Στα μέσα του καλοκαιριού, η εργοδοτική επίθεση συνεχίζεται σφοδρότερη. Στον όμιλο του Κοντομηνά ο εξαναγκασμός για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων συνοδεύτηκε από 6 απολύσεις τεχνικών από το ραδιόφωνο του «Alpha» και αναμένεται να επεκταθεί και στην τηλεόραση, την ίδια ώρα που η διεύθυνση του σταθμού αναζητά τηλεπερσόνες για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
 
Η εργοδοσία, εκτός των απολύσεων και των μειώσεων των μισθών, επιδιώκει και την καθιέρωση εκ περιτροπής εργασίας. Οι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος θεωρούν ότι η επίθεση στους τεχνικούς δεν τους αφορά και, όπως συνέβη και σε άλλα μαγαζιά στο πρόσφατο παρελθόν, ελπίζουν να τη γλιτώσουν.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας που προκήρυξε πενθήμερη απεργία στο ραδιόφωνο του « Alpha». Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση:
Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων, στις εκδικητικές απολύσεις τεχνικών, στο κλίμα τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού «ALPHA 98,9» και μετά την αδιάλλακτη και προκλητική στάση της τελευταίας κατά την διάρκεια της διαβούλευσης στον ΟΜΕΔ, αποφάσισε την κήρυξη: 5ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η του Σαββάτου 14ης Ιουλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 19ης Ιουλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98.9» με αιτήματα :
-Την καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.

-Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού, κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012. Επιπροσθέτως ο ένας διώκεται λόγω της ιδιότητός του ως συνδικαλιστικού εκπροσώπου της Ενώσεώς μας στον ραδιοσταθμό ALPHA 98.9.

-Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού ALPHA 98.9. Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού « ALPHA 98,9» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας και των πιέσεων στους εργαζόμενους.
Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να παρέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων από την εργοδοσία και των εκδικητικών απολύσεων που παραβιάζουν κατάφωρα το γράμμα, αλλά και το πνεύμα των αποφάσεων των αρμόδιων φορέων.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP