Πανωλεθρία Μπόμπολα: νόμιμη η απεργία των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό SENTRA

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Στο κενό έπεσε η απόπειρα του Φώτη Μπόμπολα να ποινικοποιήσει και να σπάσει την απεργία των τεχνικών στον ραδιοσταθμό SENTRA που συμπληρώνουν 72 ημέρες αγώνα. Η δικαστική απόφαση, εκτός της δικαίωσης των εργαζόμενων, τορπιλίζει προσωρινά και τα σχέδια του Μπόμπολα για νέες απολύσεις (έπειτα από τις πρόσφατες 52) και την περαιτέρω μείωση μισθών κατά 20%:

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας:

Σήμερα το πρωί με την Απόφαση 1229/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας κρίθηκε ΝΟΜΙΜΗ η 10ήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του ραδιοσταθμού SENTRA. Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων και οι συνεχείς διώξεις εναντίον της ΕΤΕΡ και των στελεχών της το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι το ατσάλωμα και η ενίσχυση της θέλησης των εργαζομένων για υπεράσπιση των θέσεών τους και της ΣΣΕ τους.
 
Η διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA, συμφερόντων Φώτη Μπόμπολα, που ενέταξε και τις δικαστικές μας διώξεις στην τακτική του εκφοβισμού και της κατατρομοκράτησης των απεργών, οι οποίοι εδώ και 72 ημέρες αντιστέκονται στη λυσσαλέα εργοδοτική επίθεση που υφίστανται προκειμένου η εργοδοσία να σπάσει τις Συλλογικές Συμβάσεις και να καταφέρει να εργάζεται το προσωπικό της σε μεσαιωνικού τύπου συνθήκες πληρωμής και σχέσεων, σήμερα λαμβάνει μια πρώτη απάντηση.

Έχουμε δίκιο.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την στήριξή τους στους αγωνιζόμενους απεργούς του ραδιοσταθμού SENTRA. Συνεχής αγώνας μέχρι να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι.

Πλήρης σεβασμός και εφαρμογή από την εργοδοσία της ΣΣΕ μας.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP