Αλληλεγγύη στους απεργούς Χαλυβουργούς!

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Μόλις μία μέρα μετά τη σύσταση της νέας κυβέρνησης συνευθύνης στην καταλήστευση της εργατικής τάξης, επέλεξε η εργοδοσία της Χαλυβουργίας Ελλάδος να επιτεθεί στην απεργία των χαλυβουργών, που διαρκεί αλύγιστη εδώ και 8 μήνες. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το πρωί της 21ης Ιουνίου (4 μέρες μετά τις εκλογές) ο απεργοσπαστικός μηχανισμός (διευθυντές, προϊστάμενοι και πληρωμένοι απεργοσπάστες) επιτέθηκε στους απεργούς στην πύλη του εργοστασίου, τραυματίζοντας 3 εργάτες. Οι απεργοσπάστες εισήλθαν στο εργοστάσιο, αλλά αποχώρησαν λίγο αργότερα με τη συνοδεία αστυνομικών, εισπράττοντας τη χλέυη της απεργιακής περιφρούρησης (εργάτες και αλληλέγγυους).


Η αποχώρηση των απεργοσπαστών
Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων, η ευθύνη της επίθεσης βαραίνει ισόποσα τόσο τον εργοδότη Μάνεση όσο και τις πολιτικές του πλάτες, το υπουργείο Εργασίας. 

Η θέση η δική μας, καθώς και ολόκληρης της εργατικής τάξης είναι και θα είναι δίπλα στους απεργούς εργάτες, ενάντια στους βιομηχάνους, την κυβέρνηση και την αστυνομία της, καθώς και τους υπόδουλους απεργοσπάστες. Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου "Η Ενότητα": 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΤΡΓΙΑΣ " Η ΕΝΟΤΗΤΑ"
21-6-2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Καταγγέλουμε την τραμπούκικη επίθεση του απεργοσπαστικού μηχανισμού του Μάνεση στην Ελληνική Χαλυβουργλία στον Ασπρόπυργο με πρωτοπαλίκαρα διευθυντές, προϊστάμενους και πληρωμένους απεργοσπάστες, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών απεργών χαλυβουργών - ο ένας σοβαρά. 
Έχει τεράστια ευθύνη ο Μάσνεσης για τη δολοφονική επίθεση που οργάνωσε. Αντίστοιχα ευθύνη έχει και το Υπουργείο Εργασίας, που εδώ και 8 μήνες δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για τις 119 παράνομες απολύσεις, λίγο πριν την επίθεση στην πύλη.

Τους λέμε καθαρά, οι Χαλυβουργοί δεν είμαστε για τα δόντια της εργοδοσίας και για τα τσιράκια της. Δεν μας λύγισαν εδώ και 8 μήνες, έχοντας μαζί τους θεούς και δαίμονες (κράτος - αστυνομία -βιομήχανους). Δε θα μας λυγίσουν και τώρα. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δίνουμε έναν περήφανο αγώνα για να υπερασπίσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας. 
Εμείς, μαζί με την εργατική τάξη, είμαστε περισσότεροι,έχουμε τη δύναμη. Εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο. Δε μας τρομάζει μια πληρωμένη μειοψηφία του Μάνεση και των αφεντικών. 
Συνεχίζουμε ενωμένοι αποφασιστικά την ηρωική μας απεργία με βάση τις αποφάσεις της μαζικης πλειοψηφίας των γενικών μας συνελεύσεων.
Καλούμε την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τώρα πιο δυνατά να ενισχύσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα μας.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP