Ελεημοσύνη αντί μισθών στην "TCT Media Group" και στις "Εκδόσεις Λυμπέρη"

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Σα να μην έφταναν οι απολύσεις, οι συνεχείς μειώσεις μισθών και η καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας που έχουν επιβάλει ετσιθελικά οι εργοδοσίες στην «TCT Media Group» (περιοδικά "BEAUTÉ", "MAISON & DÉCORATION", "MARIAGES" και εκδόσεις ετήσιων οδηγών) και στις "Εκδόσεις Λυμπέρη" (εκδίδουν πληθώρα τίτλων περιοδικών), το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επιβάλλει και την καταβολή μερικών «ψίχουλων» έναντι μισθοδοσίας δοκιμάζοντας περαιτέρω τις αντοχές και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Σε ότι αφορά την «TCT Media Group», σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου αναφέρεται:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει την προκλητική αδιαφορία της εκδοτικής εταιρείας TCT Media Group για την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζομένους της, τους τελευταίους μήνες.

Τα δύο τελευταία χρόνια η TCT Media Group δοκιμάζει τις αντοχές των εργαζομένων της με συνεχείς μειώσεις αποδοχών, μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία, η οποία μάλιστα σε ορισμένες χρονικές περιόδους έχει επιβληθεί χωρίς την τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων (διαβούλευση κ.λπ.) και πολλές απολύσεις, έχοντας ως σύνθημα τη φράση «όποιος αντέχει μένει, όποιος δεν αντέχει, φεύγει».

Τελευταίο κατόρθωμα, η καταβολή «ελεημοσύνης» 200-300 ευρώ μηνιαίως, έναντι μισθοδοσίας, τους τελευταίους μήνες, αν και η εταιρεία είναι μέσα στο club των ισχυρών του ΣΕΠΤ και έχει περιοδικά με εξασφαλισμένη διανομή μέσα από εφημερίδες υψηλής κυκλοφορίας.

Η ΕΣΠΗΤ διαμαρτύρεται με τον πιο έντονο τρόπο για τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της TCT Media Group που καταστρατηγούν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και παραβιάζουν κατάφωρα τους όρους της ισχύουσας ΣΣΕ, στην οποία άλλωστε η ίδια η εργοδότρια εταιρεία, ως μέλος του ΣΕΠΤ, έχει συμμετάσχει και συνακόλουθα αποδεχτεί και ΚΑΛΕΙ την εργοδοσία να προχωρήσει άμεσα στην εξόφληση των δεδουλευμένων αμοιβών των συναδέλφων μας, οι οποίοι μένουν με εξευτελιστικές πρακτικές ανεξόφλητοι από τον Δεκέμβριο του 2011, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα αντιμετωπίσει τις νέες αυτές προκλήσεις με σθεναρή και δυναμική αντίδραση (συνδικαλιστικά και νομικά), αλληλέγγυα στο πλευρό των συναδέλφων.

Σε ότι αφορά τις «Εκδόσεις Λυμπέρη», σύμφωνα με τη συνδικαλιστική παράταξη "Παρατύπως", μετά από τρεις μειώσεις μισθών (τέσσερις για τους υψηλόμισθους και... άγνωστος αριθμός για τους εξωτερικούς συνεργάτες) και μπαράζ απολύσεων, οι εργαζόμενοι υφίστανται ήδη αυτό το οποίο υποτίθεται θα απέτρεπαν οι μειώσεις: την πληρωμή με έναντι! Συγκεκριμένα, από το μισθό Απριλίου έχει μέχρι στιγμής καταβληθεί μόνο το 40% και ενώ τους έχει επιβληθεί εκ περιτροπής εργασίας.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP