Η σιωπή μας, ο χρυσός τους

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Φουντώνει η αντίσταση στη Χαλκιδική ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού στην περιοχή, από την "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ". Εδώ και καιρό, οι κάτοικοι με μαζικές πορείες και δημόσιες παρεμβάσεις διαδηλώνουν την αντίδρασή τους στο έργο και καταγγέλλουν την παράνομη κατοχή του βουνού από την "Ελληνικός Χρυσός".


Bίντεο από το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης Eνάντια στα Mεταλλεία Xρυσού*

Αντίδραση που το κράτος φροντίζει να καταστέλλει με ΜΑΤ και χημικά, η εταιρεία με κουκουλοφόρους σεκιουριτάδες και πληρωμένους τραμπούκους και τα κυρίαρχα ΜΜΕ με τη σιωπή τους.

Πώς αλλιώς, αφού πίσω από την "Ελληνικός Χρυσός" βρίσκεται και ο όμιλος Μπόμπολα, που βάζει μπροστά ένα ακόμα σχέδιο για την «ανάπτυξη» της χώρας; Με το ίδιο σχέδιο, προχωρά σε μνημονιακές απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών στις εφημερίδες και τα κανάλια που ελέγχει, εξασφαλίζοντας σιγήν ιχθύος.

Οι κάτοικοι κατάφεραν με πολύχρονους αγώνες να νικήσουν στο παρελθόν, σταματώντας τότε τη δημιουργία μεταλλείων από την TVXGold, προστατεύοντας τη φύση και τα χωριά τους. Το ίδιο θα συμβεί και απέναντι στην "Ελληνικός Χρυσός"!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

* Περισσότερες πληροφορίες: nogoldthess.espivblogs.net 

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP