Βρομερή εργοδοτική τρομοκρατία στον ρ/σ “FLASH” από τον συνέταιρο του Λαυρεντιάδη

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012


Με τις πιο άθλιες μεθόδους προσπάθησε ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «FLASH”, ο θρήσκος Πέτρος Κυριακίδης, να ανακόψει την 3ήμερη απεργία που κήρυξαν οι τεχνικοί ραδιοφωνίας με το αίτημα της καταβολής των χρωστούμενων δεδουλευμένων ή, αλλιώς, την παύση της απλήρωτης εργασίας.

Πως αποφάσισε να λύσει το ζήτημα ο συνεταίρος του Λαυρεντιάδη (που ως δίδυμο αποτέλεσαν τα «πιράνχας» των media με ασύστολη εξαγορά μεριδίων τους); Μεθοδικά, και με προσχεδιασμένα τρομοκρατικά βήματα:


-Δημιουργώντας απεργοσπαστικό μηχανισμό περιφρούρησης, προκειμένου να εμποδίσει τους απεργούς τεχνικούς να περιφρουρήσουν την απεργία τους. Κουβαλώντας πληρωμένους μπράβους της νύχτας, κάποιους με τατουάζ αγκυλωτών σταυρών.

-Ανακοινώνοντας την διακοπή λειτουργίας του σταθμού που, προκειμένου να γίνει πειστική, ο εντεταλμένος διευθυντής ειδήσεων, Ηλίας Παπανικολόπουλος, ζήτησε από τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους.

-Εκδίδοντας, στη συνέχεια μια εκβιαστική ανακοίνωση στο flash.gr που ανέφερε πως «ο Πέτρος Κυριακίδης ποτέ δεν υπήρξε παράλογος και αναξιόπιστος» και ότι «εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους εργαζομένους να υπάρξει αίσιο τέλος». Και ξανασυζητώντας τη διακοπή μετάδοσης του προγράμματος όταν του υπενθυμίστηκε ότι δεν συνιστά άρση της υποχρέωσης καταβολής των μισθών και ότι την ευθύνη ανάκλησης της άδειας έχει το ΕΣΡ.

Προφανώς, με αυτή την εκβιαστική ανακοίνωση, ο Πέτρος Κυριακίδης, που απέλυσε το 90% των εργαζόμενων όταν απέκτησε τον ραδιοσταθμό, επιχείρησε να ισχυριστεί ότι δεν είναι λαμόγιο. Ας υπενθυμίσουμε, λοιπόν ακόμη μια φορά το ποιόν αυτού το βαθύτατα θρησκευόμενου ανθρώπου:

Μέχρι πρόσφατα, αποτελούσε επιχειρηματικό «αδελφάκι» του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ,του γνωστού πρωταγωνιστή της στην υπόθεση παράνομων δανειοδοτήσεων από την Proton Bank σε εταιρίες συμφερόντων του (και όχι μόνο). Πλέον, κατέχει ακόμα την εφημερίδα «ESPRESSO», τον ραδιοσταθμό «FLASH», την εφημερίδα «ATHENS NEWS», το κανάλι «Sport TV» (συχνότητα πρώην «Magic») και το «ΚΑΝΑΛΙ 10».

Ο Πέτρος Κυριακίδης διατηρεί εταιρεία - στην οποία υπάγονται κατάστημα βιολογικών προϊόντων στην Αργυρούπολη, εστιατόριο βιολογικών εδεσμάτων και σούπερ μάρκετ βιολογικών προϊόντων στη λεωφόρο Αλίμου από τις αρχές του 2012 - με την επωνυμία ΣΕΒΙΣΕ. Στο πρώτο κατάστημα οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «ESPRESSO». Επιπλέον, είναι ιδιοκτήτης των εκδόσεων «Π. Κυριακίδης - Εκδόσεις Ακρίτας» με βιβλιοπωλεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που εκδίδει βιβλία εκκλησιαστικού, χριστιανικού και εθνικιστικού περιεχομένου από τον οποίο τον περασμένο Οκτώβριο απολύθηκαν 4 εργαζόμενοι.

Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία, που έχει κηρυχθεί από την ΕΤΕΡ για τους τεχνικούς ραδιοφώνου, και αντιδρώντας στις απειλές της εργοδοσίας αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 για αύριο Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στο FLASH και στην ιστοσελίδα flash.gr:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ καταγγέλλουν την εργοδοσία του Ρ/Σ «FLASH 96,00», η οποία αντί να καταβάλει τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων προχώρησε σήμερα το απόγευμα σε ιδιότυπο λοκ-άουτ διακόπτοντας το σήμα του σταθμού μετά από 23 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την Πολιτεία και την ιδιοκτησία του Ρ/Σ «FLASH» ότι οι ραδιοσυχνότητες ανήκουν στον ελληνικό λαό και δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός εργοδότη, στον οποίο απλώς έχει παραχωρηθεί η συχνότητα.

Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία, που έχει κηρυχθεί από την ΕΤΕΡ για τους τεχνικούς ραδιοφώνου, και αντιδρώντας στις απειλές της εργοδοσίας αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 για αύριο Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό « FLASH 96,00» και στην ιστοσελίδα «flash.gr». Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων και δηλώνουν ότι θα αντιπαλέψουν τις εχθρικές ενέργειες της εργοδοσίας, θα υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας, αλλά και το αγαθό της Ενημέρωσης αντιστεκόμενοι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Σε ότι αφορά τις χθεσινές εξελίξεις, η Ένωση τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας αναφέρει:

"Οι μπράβοι και ο τραμπουκισμός δεν έσπασαν την απεργία των τεχνικών στον FLASH. Με πρωτοφανείς κινήσεις που υποδηλώνουν αντεργατικό μένος η διοίκηση του ραδιοσταθμού FLASH προσπάθησε σήμερα τα ξημερώματα ανεπιτυχώς να σπάσει την απεργία των τεχνικών στο ραδιοσταθμό χρησιμοποιώντας μπράβους και τεχνικούς από άλλα ηλεκτρονικά μέσα που δεν ανήκουν στους τεχνικούς ραδιοφωνίας. Οι τρομοκρατικές και τραμπούκικες μέθοδοι της διοίκησης του FLASH δεν πρόκειται να μας πτοήσουν καθώς το αίτημα μας για την καταβολή των δεδουλευμένων μας είναι δίκαιο. Τη συλλογική σύμβαση εργασίας μας καθώς και τις θέσεις εργασίας μας θα τις υπερασπιστούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε όλοι οι εργαζόμενοι μέχρι την τελική δικαίωσή μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων σε συμπαράταξη και αλληλεγγύη απέναντι στους τραμπουκισμούς και το αντεργατικό μένος της εργοδοσίας".

Όπως γίνεται κατανοητό, επιβάλλεται να υποστηρίξουμε έμπρακτα τον αγώνα των τεχνικών και των υπόλοιπων συναδέλφων μας στον ρ/σ "FLASH" απέναντι στη ληστεία που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει εις βάρος τους ο απατεώνας Πέτρος Κυριακίδης.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP