18η ημέρα κινητοποιήσεων για τις απολύσεις στον ραδιοσταθμό «SENTRA» του Μπόμπολα

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Έναν επίμονο, επίπονο και περήφανο αγώνα δίνουν εδώ και αρκετό καιρό οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό “SENTRA FM” του Φώτη Μπόμπολα με βασικό αίτημα την ανάκληση των απολύσεων 8 συναδέλφων τους, τεχνικών και δημοσιογράφων. Αψηφώντας την τρομοκρατία που έχει εδραιωθεί μέσα στο συγκρότημα του «ΠΗΓΑΣΟΥ» και τις εκατοντάδες απολύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Δίχως να ψαρώνουν για τις απειλές με λουκέτο του σταθμού. Διατηρώντας την ενότητά τους, παρ’ όλες τις φασιστικής έμπνευσης τακτικές της εργοδοσίας, προκειμένου να τους διχάσει.

Συνεχίζουν αγωνιστικά, με την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας να προχωράει σε νέα 24ωρη απεργία, φτάνοντας την 18η ημέρα κινητοποιήσεων και την ΕΣΗΕΑ να ακολουθεί συμμετέχοντας με την κήρυξη 4 απεργιών, μέχρι σήμερα στις κινητοποιήσεις. 

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΕΤΕΡ:


Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις απολύσεις των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA αποφάσισε την κήρυξη: νέας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Δευτέρας 30ης Απριλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Τρίτης 1ης Μαΐου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» με αιτήματα:

1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012. και

2. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού SENTRA.

Συνεχής αγώνας μέχρι να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι.
Πλήρης σεβασμός και εφαρμογή από την εργοδοσία της ΣΣΕ μας.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει: Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ραδιοφωνικού σταθμού « SENTRA FM », η οποία συνεχίζει την τακτική των εκκαθαρίσεων με απολύσεις συναδέλφων. Επιπλέον, προωθεί τη συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού και περικόπτει τις νόμιμες αμοιβές των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε αυτόν.

Οι δημοσιογράφοι ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων, την καταβολή όλων των νομίμων αποδοχών, την άμεση αποκατάσταση του ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP