15η ημέρα κινητοποιήσεων για τις απολύσεις στον «SENTRA» - 48ωρη απεργία στον «FLASH 96»

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Εξακολουθούν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι τεχνικοί στο ραδιόφωνο με επίμονο αγώνα στο ραδιοσταθμό του Μπόμπολα, που εκβιάζει ποικιλότροπα προκειμένου να αποκρούσει μια από τις πιο συντεταγμένες από την πλευρά των εργαζόμενων αντεπιθέσεις μέσα στο συγκρότημα του «ΠΗΓΑΣΟΥ». Αλλά κι όπου αλλού ξεσαλεύει η εργοδοτική απληστία, πρώτιστα εκεί που επιχειρείται να επιβληθεί η απλήρωτη εργασία, στην προκειμένη στον ραδιοσταθμό «FLASH 96». Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις για την κήρυξη των νέων κινητοποιήσεων από την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας:

Νέα 3ημερη απεργιακή κινητοποίηση στον «SENTRA»

Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις απολύσεις των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA αποφάσισε την κήρυξη νέας 3ημερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Τρίτης 17ης Απριλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Παρασκευής 20ης Απριλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» με αιτήματα:


1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012. και

2. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού SENTRA.

Η εναρμονισμένη πρακτική αρκετών εργοδοτών είτε με απολύσεις, είτε με συστηματικές καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων, είτε με την πίεση στους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, πάντα με τις πλάτες της κυβέρνησης, προκειμένου να αποδομήσουν την ΣΣΕ μας, δημιουργεί στο χώρο της ραδιοφωνίας συγκρουσιακό τοπίο και εξαθλιωμένους εργαζόμενους. Πραγματικά εκρηκτικό κοκτέιλ για τα εργασιακά στον χώρο των ΜΜΕ.

-Συνεχής αγώνας μέχρι να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι.
-Πλήρης σεβασμός και εφαρμογή από την εργοδοσία της ΣΣΕ μας.

48ωρη απεργία στον ραδιοσταθμό FLASH 96

Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις επανειλημμένες καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού «FLASH 96» αποφάσισε την κήρυξη: 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Τρίτης 17ης Απριλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 19ης Απριλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96» με αίτημα:

Την καταβολή της εξόφλησης των χρωστούμενων δεδουλευμένων για τον Μάρτιο 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.

Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού «FLASH 96» να σταματήσει την τακτική της συστηματικής καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων. Πολλώ μάλλον αυτές τις μέρες των εορτών.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP