Άμεση η απάντηση στην απόλυση της συναδέλφου Πέλλης Γιακουμή στην εφημερίδα της Λέσβου «Εμπρός»

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Στην κήρυξη 24ωρης επιχειρησιακής απεργίας για την απόλυση της δημοσιογράφου μέλους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), Πέλλης Γιακουμή, από την ημερήσια εφημερίδα Λέσβου «Εμπρός», σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, και 3ωρης στάσης εργασίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου την ίδια ημέρα από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι ιδιοκτησίας της εταιρίας «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» προχώρησε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Αίτημα της κινητοποίησης είναι η ανάκληση της απόλυσης της Π. Γιακουμή και στόχος η διαφύλαξη θέσεων εργασίας, αποδοχών, υγειονομικής και συνταξιοδοτικής ασφάλισης και όλων των εργασιακών κεκτημένων συνολικά.


Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρεται ότι «δυο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά η ιδιοκτησία της εφημερίδας, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ηθικής και δικαίου, ανακοίνωσε στην συνάδελφο ότι απολύεται, με την αιτιολογία ότι οι υπηρεσίες της – κανονική αμοιβή και ασφάλιση- είναι πλέον «ακριβές» και επισύρουν μεγάλο κόστος για την επιχείρηση».

Ως άδικη, παράνομη και καταχρηστική καταγγέλλει την απόλυση της συναδέλφου το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου, ενώ  την υποστήριξή της δηλώνει και η ΠΟΕΣΥ.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP