48ωρες απεργίες σε «Αυριανή», «Κόσμο του Επενδυτή», «Ελευθεροτυπία»

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Με 48ωρη απεργία μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυριανή» του Γιώργου Κουρή, ενώ συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στον «Κόσμο του Επενδυτή» και στην «Ελευθεροτυπία».

Στην «Αυριανή» του Γιώργου Κουρή οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί προχωρούν σε 48ωρη απεργία μπροστά στην αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας, η οποία δεν τηρεί τις ΣΣΕ και αφήνει απλήρωτους τους συναδέλφους.

Απαιτούν την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των καθυστερουμένων οφειλών, την άμεση εξόφληση του δώρου των Χριστουγέννων σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει και τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.

Στον «Κόσμο του Επενδυτή» του Κώστα Γιαννίκου διαμαρτύρονται έντονα για την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά που επιδεικνύει η εργοδοσία, καθώς δεν έχει καταβάλει τις αποδοχές των εργαζομένων στην εφημερίδα και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις που εκδίδεται («TIVO», «Δίφωνο», «Ιnformer»). Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τύπου και την τήρηση των ΣΣΕ και της εργατικής νομοθεσίας

Στην "Ελευθεροτυπία" οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αιτήματα την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου ως και την εξόφληση του Δώρου Χριστουγέννων στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας « enet . gr ».

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP