ΕΠΕΙΓΟΝ--πρώτη εκδικητική απόλυση στο «ΚΕΡΔΟΣ» - Σε εξέλιξη 24ωρη απεργία

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Update 5.30 μμ: 24ωρη απεργία στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ»

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, μπροστά στην καταχρηστικά επιχειρούμενη προσπάθεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» να επιβάλλει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση των αποδοχών κατά 20% στους εργαζομένους της και τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις που πραγματοποίησε, αποφάσισαν, κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ», από τις 18.00 της Πέμπτης, 15 Δεκεμβρίου 2011 έως τις 18.00 της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου 2011. 
Οι διοικήσεις των Ενώσεων ζητούν:
*Να αποσυρθούν οι προτεινόμενες ατομικές συμβάσεις εργασίας.
*Να μην υπάρξει μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ».
*Να επαναπροσληφθούν οι απολυθέντες συνάδελφοί μας.
*Να τηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

"Επειδή δεν συνεμορφώθη με την υπόδειξη της υπογραφής ατομικής σύμβασης, απολύθηκε πριν λίγο ο συντάκτης Ιντερνετ Γιάννης Λεοντάρης, επί χρόνια εργαζόμενος στο ΚΕΡΔΟΣ.
Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα είναι σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και σε συνεννόηση με τα σωματεία ετοιμάζουν κινητοποιήσεις." 

Λάβαμε πριν λίγο την παραπάνω ενημέρωση. Θυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι στην εφημερίδα αντιστέκονται στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP