Οι συνδικαλιστικές ενώσεις για τις εξελίξεις στον "ΠΗΓΑΣΟ"

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS», στο ραδιοφωνικό σταθμό «SΕΝΤRΑ FM», καθώς και στις ιστοσελίδες ιδιοκτησίας του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ»  βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με την αντεργατική παράνομη και καταχρηστική προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την απειλή της απόλυσης ζητεί από όλους τους εργαζόμενους μια περαιτέρω μείωση κατά 10% των αποδοχών τους. Την ίδια στιγμή ο κ. Φώτης Μπόμπολας ως Ταμίας του Δ.Σ. της ΕΙΗΕΑ υποτίθεται ότι «διαπραγματεύεται» τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενώ η ΕΤΕΡ βρίσκεται ήδη στον ΟΜΕΔ για τον ίδιο λόγο.

Είναι φανερό  ότι από την πλευρά της εργοδοσίας δεν υπάρχει καμία διάθεση υπογραφής ΣΣΕ, αντίθετα εκείνο που επιχειρείται είναι η μετακύλιση στις πλάτες των εργαζομένων  του κόστους των επιχειρηματικών επιλογών της.

Η αντοχή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί. 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ, ζητούν επιτακτικά:
- Να αποσυρθούν οι προτεινόμενες ατομικές συμβάσεις εργασίας.            
- Να μην υπάρξει καμία μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών που εργάζονται στις επιχειρήσεις του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ».
- Να τηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.           
- Να σταματήσουν κάθε ενέργεια και απειλή που δημιουργεί κλίμα φόβου και μεγάλης ανασφάλειας στους εργαζομένους και ταυτόχρονα δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για υπογραφή νέων ΣΣΕ.

Φτάνει πια. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι.  Η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα.  Ενωμένοι όλοι μαζί ζητάμε να μην γίνει καμία μείωση των αποδοχών μας και καμία απόλυση.         

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων θα συγκαλέσουν συνέλευση όλων των εργαζομένων για να καθορίσουν τη μορφή και το είδος των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

1 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2011 - 3:36 μ.μ.  

Όχι κύριοι συνδικαλιστές, η ενημέρωση είναι εμπόρευμα! Δεν θα είναι εμπόρευμα όταν πάψουν να υπάρχουν εμπορεύματα. Δηλαδή όταν τσακίσουμε την κοινωνική σχέση κεφάλαιο κάτι το οποίο δε γίνεται με παζαρέματα, αλλά με μπλοκαρίσματα, σαμποτάζ και με απεργίες μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία και τους υπόλοιπους εργαζόμενους...

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP