Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ALTER

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι άγρια και συνολική. Οι απολύσεις μετριούνται πλέον σε χιλιάδες, οι περιπτώσεις της μη καταβολής δεδουλευμένων σε εκατοντάδες, ενώ ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός εργαζομένων βρίσκονται ήδη με μια ατομική σύμβαση εργασίας στα χέρια. Οι υπόλοιποι καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν ένα καθεστώς φόβου, αβεβαιότητας και τρομοκρατίας μέσα στους εργασιακούς τους χώρους. Ενορχηστρωτές της επίθεσης αυτής, οι εργολάβοι των ΜΜΕ, που μονοπωλιακά είχαν αναλάβει το έργο της ενημέρωσης. Αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν τα βουβάλια τον λάκκο με τη λάσπη τους και, γι’ άλλη μια φορά, πιστεύουν ότι θα την πληρώσουν τα… βατράχια.


Οι ιδιοκτήτες του ALTER δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους ομοίους τους (παρά τις όποιες διαφωνίες μεταξύ τους). Τα κέρδη που μαζεύονται με τον ιδρώτα τον εργαζομένων ποτέ δεν είναι αρκετά για κανένα αφεντικό, και φυσικά ούτε και γι’ αυτούς. Η επιχείρηση είναι καλή όσο εξυπηρετεί τους σκοπούς του (προσωπικού) πλουτισμού. Οι εργαζόμενοι είναι εργαλεία και τα πάντα είναι προϊόν. Όσο για τα προβλήματα; Το «εγώ ελπίζω να τη βολέψω» είναι το αγαπημένο μότο των επιχειρηματιών.

Οι εργαζόμενοι όμως μπορούν να τους χαλάσουν τα σχέδια. Οι συνάδελφοι στο ALTER βρίσκονται σε επίσχεση από τις 10 Νοεμβρίου, έχοντας διακόψει τη ροή προγράμματος για να ενημερώσουν προς πάσα κατεύθυνση για τα αιτήματά τους. Παρά τις επιθέσεις που δέχονται (μήνυση από Κουρή, απειλές από ΕΣΡ, υποβάθμιση της εικόνας του καναλιού από την ψηφιακή πλατφόρμα Digea) δηλώνουν ανυποχώρητα παρόντες. Το ίδιο παρόντες καλούμαστε να δηλώσουμε όλοι.

Συνάδελφοι, για να τελεσφορήσει ο αγώνας σας, θα χρειαστεί η αλληλεγγύη όλων, το άνοιγμα των κινητοποιήσεών σας σε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, σε όλη την εργατική τάξη.

• Ο αγώνας των εργαζομένων του ALTER είναι αγώνας όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
• Ο αγώνας των εργαζομένων του ALTER είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.
• Κανένας μόνος του απέναντι σε αφεντικά και εργοδοσία.

Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP