Ο Κουρής επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους απλήρωτους εργαζόμενους του ALTER

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Αφού διέδιδε τις τελευταίες μέρες ότι αγωνίζεται να βρει χρήματα για να καταβάλλει το δώρο των Χριστουγέννων και δύο μηνιάτικα (!) στους εργαζόμενους του ALTER, και ενώ είχε πετάξει από το κανάλι τον συνεταίρο του Κώστα Γιαννίκο και είχε διασφαλίσει τη λειτουργία του νέου του τηλεοπτικού καναλιού (Kontra Channel), ο έχοντας χτίσει περιουσία από τα χρωστούμενα και την απλήρωτη εργασία, Γιώργος Κουρής, πέρασε χθες στην αντεπίθεση με δυο χτυπήματα μέσα σε μια μέρα.

Σε πρώτη φάση κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Αθηνών, με την κατηγορία της κατάληψης του τηλεοπτικού σταθμού» και της παρεμπόδισης εισόδου σε όποιον θέλει να εργαστεί. Στη συνέχεια, αργά το βράδυ, έστειλε μαζί με τον υιό του Ανδρέα Γ. Κουρή τελεσίγραφο προς τους εργαζόμενους να ανοίξει από σήμερα το πρωί ο σταθμός με μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα και την προβολή διαφημίσεων. Κι όλα αυτά, δίχως να γίνεται η παραμικρή κουβέντα για την καταβολή των δεδουλευμένων.

Είχε προηγηθεί το απόγευμα επέμβαση εισαγγελέα που αποχώρησε, αφού διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το αν υπάρχει ή όχι κατάληψη. Κάτι που σημαίνει ότι το πρωί ο Κουρής θα επιχειρήσει να σπάσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αφού αν κάποιος εργοδοτικός του υπάλληλος εμποδιστεί να ανοίξει τον «διακόπτη» η εισαγγελέας θα διατάξει την αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους δηλώνουν ανυποχώρητοι και ότι δεν πρόκειται να ενδώσουν στις απειλές της εργοδοσίας. Σήμερα το πρωί στις 9.00 συγκαλούν εκ νέου γενική συνέλευση και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ μπροστά σε αυτή την κατάσταση προχώρησαν και στη ματαίωση της προγραμματισμένης για σήμερα συναυλίας.

Μετά την κατάθεση της μήνυσης, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην ακόλουθη ανακοίνωση:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ (ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ)
Πέρασαν 15 μέρες με τον «αέρα» του ALTER να φιλοξενεί τις ενημερωτικές κάρτες των απλήρωτων εργαζομένων του σταθμού, για να αντιδράσει η διοίκηση της εταιρείας… Και πώς αντέδρασε; Όχι καταβάλλοντας τα οφειλόμενα, αλλά με μια πρωτοφανή πρόκληση:
Ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Κουρής κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Αθηνών, με τον ισχυρισμό ότι οι εργαζόμενοι «έχουν κάνει κατάληψη» και «εμποδίζουν την είσοδο σε όποιον θέλει να εργαστεί»!!!
Για μια ακόμη φορά, δηλώνουμε κατηγορηματικά:
Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΘΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΥΣ «ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ»
Προς τιμήν της, η εισαγγελέας Αθηνών κα Ελένη Ράικου δεν ενστερνίστηκε τις ψευδείς καταγγελίες του μεγαλομετόχου και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το αν υπάρχει ή όχι κατάληψη, πράγμα που θα αποδειχθεί πανεύκολα ότι δεν ισχύει.
Σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα και τον «Αττικάρχη» Γιάννη Λιούκα, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν είχε δοθεί η παραμικρή διαταγή για αστυνομική επέμβαση.
Οι αστυνομικοί αποχώρησαν μόλις ο διοικητής του Α΄ αστυνομικού τμήματος Περιστερίου κ Μαρκετάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τον γενικό διευθυντή Β. Κοσμόπουλο και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι δεν υπάρχουν φθορές στο κτίριο. Ο κ Κοσμόπουλος μάλιστα πήγε στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση.
Όσα, λοιπόν, δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες ότι δήθεν «ετοιμάζεται αστυνομική επιχείρηση για να εκδιώξουν τους εργαζόμενους που έχουν καταλάβει το σταθμό», ότι «θα γίνουν συλλήψεις» και ότι «η επέμβαση θα γίνει ύστερα από εισαγγελική παραγγελία που προφανώς ζητήθηκε από τη διοίκηση του σταθμού», αποτελούν τουλάχιστον… λάθος πληροφόρηση –πιθανότατα από «σκοτεινούς» κύκλους που θα ήθελαν πολύ να γίνει έτσι!
Όσο για την διοίκηση του ALTER, ας φροντίσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους που ταλαιπωρεί εδώ και ενάμισι χρόνο, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους ο σταθμός πράγμα που ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ θέλουμε. Ως τότε, θα είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί!
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ALTER

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP