6 Δεκέμβρη: Ενημέρωση από τις πορείες στην Αθήνα

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

 
  
Ενημέρωση από την απογευματινή πορεία

20:22
Μικροσυγκρούσεις μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και διμοιριών των ΜΑΤ στην Ομόνοια. Πρόχειρα οδοφράγματα έχουν στηθεί δίπλα στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο στην οδό Ναυαρίνου στα Εξάρχεια, όπου καταδιώχθηκε άλλο μεγάλο κομμάτι της διαδήλωσης.

19:51
Με συνεχή ρίψη χημικών οι μπάτσοι καταδιώκουν τη διαδήλωση προς την Ομόνοια.

19:42
Οι αστυνομικές δυνάμεις εκδίωξαν το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών από την Πλατεία Συντάγματος προς τα Προπύλαια.

19:32
Ενώ η πορεία βρίσκεται επί της Λεωφ. Αμαλίας, ομάδες διαδηλωτών επιτέθηκαν με πέτρες, βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες στις διμοιρίες των ΜΑΤ που φρουρούν τη Βουλή στον Άγνωστο Στρατιώτη και στα Λουλουδάδικα, όπου έχει στηθεί ο γνωστός φράχτης. Οι μπάτσοι απαντάνε με ρίψη χημικών.

19:01
Η κεφαλή της πορείας στρίβει στα Χαυτεία και κατευθύνεται από τη Σταδίου προς Σύνταγμα. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ κινούνται παράλληλα προς τη πορεία από τη Πανεπιστημίου.

18:52
Ξεκίνησε η πορεία, στη κεφαλή βρίσκεται το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου.

18:48
Χιλιάδες οι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια, με διαδηλωτές να καταφθάνουν συνεχώς. Τα μπλοκ έχουν παραταχθεί στη Πανεπιστημίου κι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη πορεία.

17:58
Συγκεντρώνεται κόσμος στα Προπύλαια για την απογευματινή πορεία που έχει καλεστεί στις 18:00. Η πρόσβαση στη συγκέντρωση γίνεται με δυσκολία, αφού η ΕΛ.ΑΣ. έχει κλείσει τους σταθμούς μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα, ενώ χιλιάδες μπάτσοι διάφορων ειδών έχουν κατακλύσει τους δρόμους του κέντρου. Πριν λίγο, επί της Ακαδημίας ασφαλίτες προσήγαγαν δυο νεαρούς διαδηλωτές που κατευθύνονταν στα Προπύλαια. Ομάδες Δέλτα βρίσκονται σταθμευμένες στην Ασκληπιού και Ακαδημίας και επί της Καραγεώργη Σερβίας.


Ενημέρωση από την πρωινή μαθητική πορεία στο κέντρο

15:45
Οι αστυνομικές δυνάμεις κυνήγησαν τους μαθητές από τα Προπύλαια προς την Ακαδημίας. Πολλοί διαδηλωτές κατέφυγαν στη Νομική Σχολή, που είναι περικυκλωμένη από διμοιρίες.

14:57
Τέσσερις επιβεβαιωμένες προσαγωγές πριν λίγο στο Σύνταγμα. Ο μεγαλύτερος όγκος της μαθητικής διαδήλωσης βρίσκεται στα Προπύλαια.

14:37 
Ασφυκτική η ατμόσφαιρα από τα χημικά στο Σύνταγμα. Η αστυνομία έχει αποκόψει κόσμο στην Αμαλίας.

14:33
Ολοκληρώνεται συντεταγμένα η πορεία, με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών μαθητών να κατευθύνεται προς Προπύλαια. Συνεχίζονται οι συγκρούσεις με την αστυνομία επί της Αμαλίας.

14:22
Συνεχής ενημέρωση από το athens indymedia και ραδιοφωνικά από τον 98fm.

14:15
Πετροπόλεμος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Ρίψη χημικών και κρότου-λάμψης από την αστυνομία.

13:55
Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η μαζική πορεία μαθητών στο κέντρο της Αθήνας για την τρίτη επέτειο από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου.

Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος και η ουρά της στα Χαυτεία. Σε στενό κλοιό ο κύριος όγκος της πορείας από διπλό "κορδόνι" δυνάμεων των ΜΑΤ.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP