Συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία οι απλήρωτοι της "Ελευθεροτυπίας"

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας" συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αύριο πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Όχι όλοι! Όπως και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, το προεδρείο στο σωματείο των τεχνικών ΕΤΗΠΤΑ εξακολουθεί την απεργοσπαστική τακτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα, μεθοδεύοντας τη λειτουργία του πιεστηρίου της εφημερίδας σε άρρηκτη συνεργασία με την εργοδοσία. Σχετική ενημέρωση από τη συνδικαλιστική παράταξη στο χώρο των Τεχνικών Τύπου Αθήνας, "Ανασυγκρότηση".

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση για την κήρυξη της νέας 48ωρης απεργίας:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της «Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων», της ΕΣΠΗΤ, της «Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος» και της «Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών» (όσον αφορά στην τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών), εξαιτίας της παρατεταμένης ασυνέπειας, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» από τα μέσα του καλοκαιριού, ως προς την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων συναδέλφων και έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας. Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού Τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της « ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ »), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, “ enet . gr ” από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 28 Δεκεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 30 Δεκεμβρίου 2011.

ΖΗΤΩΝΤΑΣ:

- Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και την εξόφληση του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς Τύπου, λιθογράφους, συντάκτες Περιοδικού Τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας “ enet . gr ”.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP