Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προχωρούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας"

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, ως απάντηση στην επαναλαμβανόμενη μη καταβολή δεδουλευμένων, καθώς και στα περί προσφυγής στο άρθρο 99, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες.

Σε μια συνέλευση που δεν έλειψαν οι εντάσεις, καθώς πραγματοποιήθηκε έπειτα από τη φήμη για ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο 99 και την παράλληλη διαρροή αντίγραφου του παραβόλου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που… όμως δεν κατατέθηκε ακόμη, αφού το παράβολο αγοράστηκε για... την υποβολή του αιτήματος.

Κατά μια διαβολική σύμπτωση, επίσης, αυτές οι ενέργειες της εργοδοσίας πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά από την έκδοση των αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Αθηνών για τις πρώτες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των εργαζόμενων οι οποίες τους δικαιώνουν.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι με τη δρομολόγηση της αίτησης για το άρθρο 99 η Μάνια Τεγοπούλου αποσκοπεί να απαλλαγεί από τις οφειλές των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους, κοινώς να τις βουτήξει, αφού όπως αποδεικνύεται είναι οι μόνοι στους οποίους χρωστάει. Μοναδική, αν όχι πρώτη, περίπτωση των «99άρηδων» επιχειρηματιών που παραδοσιακά φεσώνουν τους πάντες.

Σήμερα, εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας θα καταθέσουν ομαδικές μηνύσεις για την μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, προκειμένου να εξακριβώσουν κατά πόσο ισχύει η σχετική νομοθεσία περί αυτόφωρης διαδικασίας σύλληψης της εργοδότριας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η δημοσίευση κειμένου της εργασιακής επιτροπής των εργαζομένων στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Ελευθεροτυπίας» που, εκτός απροόπτου, θα είναι αυτό που έχει αναρτηθεί ήδη στο enet.gr υπό τον τίτλο «Ελευθεροτυπία» είναι η ψυχή των εργαζομένων της!

* Επιστολή συμπαράστασης στους συναδέλφους τους της Ελευθεροτυπίας έστειλαν οι 130 απλήρωτοι  εργαζόμενοι της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ .

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP