Δεν το βάζουν κάτω οι εργαζόμενοι στο «ΚΕΡΔΟΣ» με νέα 48ωρη απεργία

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Μετά την 24ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ εξακολουθούν να αντιστέκονται στις τρομοκρατικές πιέσεις της εργοδοσίας, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους με 48ωρη απεργία που κηρύχθηκε χθες.

Το ποτήρι της ανεκτικότητας ξεχείλισε για τους εργαζόμενους έπειτα από την καταχρηστικά επιχειρούμενη προσπάθεια της εργοδοσίας της εφημερίδας να επιβάλλει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση των αποδοχών κατά 20% και τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις που πραγματοποίησε, με τελευταία του συντάκτη Γιάννη Λεοντάρη, επί χρόνια εργαζόμενου στην εφημερίδα.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν :
- Να αποσυρθούν οι προτεινόμενες ατομικές συμβάσεις εργασίας.
- Να μην υπάρξει καμία μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ».
- Να επαναπροσληφθούν οι απολυθέντες συνάδελφοι
- Να τηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Την ίδια στιγμή που η ΕΣΗΕΑ κηρύσσει απεργία στη συγκεκριμένη εφημερίδα - κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων - δεν έχει δείξει ότι είναι διατεθειμένη να τη διασφαλίσει σε όλα τα επίπεδα. Προκειμένου να περιφρουρήσει την απεργία στο ΚΕΡΔΟΣ, οφείλει να διαφυλάξει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική τρομοκρατία που ασκεί απέναντί τους ο καλοπληρωμένος διευθυντής της εφημερίδας , Δημήτρης Ευαγγελοδήμος.

Που, αν και μέλος της ΕΣΗΕΑ, τάσσεται εντελώς απροκάλυπτα στο πλευρό της εργοδοσίας, όχι μόνο καταγγέλλοντας ως παράνομη την 24ωρη απεργία στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, κάτι που έπραξε (ηπιότερα μεν, αμετανόητα δε) και για την 48ωρη , αλλά και παραπλανώντας και εκβιάζοντας με απειλές για απόλυση αρκετούς εργαζόμενους υιοθετώντας πλήρως τα σαθρά επιχειρήματα της εργοδοσίας ότι «η εταιρεία δεν βγαίνει χωρίς μειώσεις 20%» και ότι θα κλείσει αν οι εργαζόμενοι δεν συμμορφωθούν.

Εάν το ΔΣ και τα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ δεν ελέγξουν τη σχετική καταγγελία για την αφεντομουτσουνάρα του Δημήτρη Ευαγγελοδήμου, ίσως να πείσουν δύσκολα τους εργαζόμενους για την ειλικρίνεια που επιδεικνύουν στη στήριξη των κινητοποιήσεών τους.

Και ας μην τολμήσουν να επικαλεστούν την καταστατική διαδικασία που απαιτεί επώνυμες καταγγελίες για παραπομπή, καταδίκη και διαγραφή του από το Πειθαρχικό. Αρκεί να καλέσουν τον ίδιο για να πειστούν πόσο αφοσιωμένος είναι στην εργοδοσία ο πρώην αυλικός του Σταύρου Ψυχάρη ως διευθυντικό στέλεχος, επί σειρά ετών, στο οικονομικό της εφημερίδας "ΒΗΜΑ".

Ας του ζητήσουν να παραδώσει την ταυτότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ τώρα, πριν την παραδώσει εκείνος και μετά τον διαγράψουν, όπως έγινε με τον άλλο - μέγα υποτακτικό της εργοδοσίας και χυδαίο βασανιστή των εργαζομένων - τον διευθυντή της εφημερίδας «Εθνος», Θανάση Τσεκούρα.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP