24ωρη απεργία στο «ΣΚΑΙ»

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Update 2.58 μμ: Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση η διοίκηση του "ΣΚΑΪ" χαρακτηρίζει παράνομη τη σημερινή απεργία και, επιχειρώντας να φέρει τα "πάνω - κάτω", κατηγορεί τους συνδικαλιστές ότι πλήττουν το πρόγραμμα που "αποτελεί μοναδικό έσοδο της επιχείρησης που διασφαλίζει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της προς τους εργαζόμενους". Αυτό που δεν αναφέρεται, βέβαια, είναι ότι η διακοπή της ροής του προγράμματος, μετά από την 3ωρη στάση εργασίας χθες, επιβλήθηκε από την εργοδοσία και όχι από τους εργαζόμενους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ διαμαρτύρονται για την εκβιαστική πρόθεση της εργοδοσίας του Ομίλου «ΣΚΑΪ» να υπογραφούν άμεσα ατομικές συμβάσεις εργασίας, που μειώνουν περαιτέρω τις αποδοχές και καταστρατηγούν τα συλλογικά και εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «SKAI.GR».


Οι διοικήσεις των Ενώσεων κηρύσσουν, κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεων τους, 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου 2011.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι εργοδότες του «ΣΚΑΙ», όπως και όλοι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, βρίσκονται σε επίσημες διαπραγματεύσεις με τις Ενώσεις μας για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Οι Διοικήσεις των Ενώσεων απαιτούν να μην υπογραφούν ατομικές συμβάσεις εργασίας και να γίνουν σεβαστά τα συλλογικά και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στην ιστοσελίδα του «ΣΚΑΪ».

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

2 σχόλια:

dimitris t 15 Δεκεμβρίου 2011 - 2:11 μ.μ.  

Θα απεργήσουν και ο Μπάμπης με τη Σία;

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ 15 Δεκεμβρίου 2011 - 3:09 μ.μ.  

Δημήτρη, φυσικά και δεν θα απεργήσουν...όπως γράψαμε και στο twitter: "απεργοσπασία ο Κων. Μπογδάνος"..."Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι φυσικά δεν είναι μόνος του, αλλά με τους μέντορες του, Μπάμπη Παπαδημητρίου & Αρη Πορτοσάλτε"..."Απεργοσπασία και από Γκίζα"

Όσο για την προέγκριση που αναρωτιέσαι γιατί υπάρχει, πίστεψέ μας, έρχονται σχόλια υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά κλπ, που δεν θέλουμε να τα βλέπουμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο online και δυστυχώς δεν είμαστε διαρκώς πάνω από έναν υπολογιστή για να τα σβήνουμε άμεσα. Οποιοδήποτε σχόλιο ακόμα και σφοδρής κριτικής δημοσιεύεται. Ευχαριστούμε για την κατανόηση

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP