"Μαθητευόμενοι" εργαζόμενοι και στον Flash

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Ο Ρ/Σ Flash μπαίνει κι αυτός δυναμικά στην εποχή της φθηνής και ανασφάλιστης εργασίας (συνοδεία βεβαίως των απαραίτητων απολύσεων), στήνοντας κανική φάμπρικα "πρακτικής άσκησης φοιτητών" με τις πλάτες του Τμήματος ΜΜΕ του Πάντειου Πανεπιστημίου. Αλίμονο: τόσοι και τόσοι εργοδότες το κάνουν, ο Flash θα έλειπε; 

Αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια τη σχετική ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με μια επιβεβλημένη υπενθύμιση: η "πρακτική άσκηση φοιτητών" είναι μόνο μία από τις μεθοδεύσεις των αφεντικών που εξαρτούν την κερδοφορία τους από την πλήρη υποτίμηση των εργαζομένων.
Όταν επί τόσα χρόνια νέοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ υποχρεώνονται να δουλεύουν με "μπλοκάκι", χωρίς την παραμικρή συνδικαλιστική κάλυψη, μοιραία έρχεται κάποια στιγμή η μέρα που οι "μπλοκάκηδες" υποτιμούνται ακόμα περισσότερο και μετατρέπονται σε "πρακτικάριους". Η μισθωτή εργασία των δημοσιογράφων καταργείται με πολλούς τρόπους, και είναι τουλάχιστον υποκριτικό η ΕΣΗΕΑ να καταγγέλλει έναν από αυτούς όταν στηρίζει έμπρακτα τους άλλους.

Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ Ρ/Σ "FLASH" ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
     
8 Νοεμβρίου 2011

Επιχείρηση κατάργησης της μισθωτής εργασίας των δημοσιογράφων με μαθητευόμενους είναι σε εξέλιξη στον Ρ/Σ «FLASH», ώστε η ιδιοκτησία να καθιερώσει φθηνή και ανασφάλιστη εργασία με πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σπουδαστών του τμήματος ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου εφαρμόζοντας νέα ήθη στην ενημέρωση.

Το σχέδιο αυτό της εργοδοσίας, που αποσκοπεί και σε νέες απολύσεις πέραν από τις 52, που έχουν ήδη γίνει στον Ρ/Σ «FLASH», «βγήκε στον αέρα» σε εκπομπή το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 στις 7μ.μ. Στη συγκεκριμένη εκπομπή μεταδόθηκε ο απίστευτος διάλογος της παρουσιάστριας με σπουδάστριες ότι καθηγητές του Παντείου πληροφορούν τους φοιτητές ότι είναι η εποχή, που θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο «ξεσκαρτάρισμα» στις επιχειρήσεις ΜΜΕ. Επίσης, τόσο η ιδιοκτησία όσο και οι καθηγητές συμφωνούν ότι τώρα θα δημιουργηθούν «ευκαιρίες» με τις απολύσεις, αφού θα περισσεύουν θέσεις φθηνής εργασίας για εκπαιδευόμενους.

Είναι θλιβερό ότι η υπονόμευση του ενημερωτικού χαρακτήρα του σταθμού και η υποβάθμιση του δημοσιογραφικού προϊόντος καθόλου δεν απασχολούν την ιδιοκτησία, ούτε βέβαια, όπως φαίνεται, και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει κατηγορηματικά προς την ιδιοκτησία και τη διεύθυνση του Ρ/Σ «FLASH» ότι τα σχέδια τους, με πρόσχημα την κρίση, για Μ.Μ.Ε. χωρίς δημοσιογράφους, δεν θα περάσουν και καλούμε, επίσης, το Τμήμα ΜΜΕ του Παντείου να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP