Συνέλευση στην Ελευθεροτυπία, ανακοίνωση διοικητικών υπαλλήλων ΔΟΛ

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζεται η συνέλευση των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, η οποία μετά από ψηφοφορία αποφάσισε 3ήμερη απεργία για 1, 2 και 3 Δεκέμβρη σε όλον τον όμιλο. Οι ψήφοι μοιράστηκαν ως εξής: 160 υπέρ, 7 κατά και 6 λευκά. Η διαδικασία συνεχίζεται με την εκλογή νέας εργασιακής επιτροπής.

Να θυμίσουμε ότι και η  Γενική Συνέλευση των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων στον ΔΟΛ που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοέμβρη 2011 αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

"Την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2011 η ΓΣΕΕ καλεί σε 24ωρη απεργία απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα που εμπεριέχονται στον υπο ψήφιση προυπολογισμό του 2012. Η Γενική συνέλευση έκφρασε την διάθεση ότι αυτή την φορά θα πρέπει ο κλάδος των ΜΜΕ να απεργήσει συντονισμένα την ίδια μέρα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που βάλλονται από τα ίδια αντεργατικά μνημόνια. 

Δεν θα πρέπει στο όνομα της ενημέρωσης (που δυστυχώς δεν επιτεύχθηκε ούτε στην προηγούμενη μεγαλειώδης πανεργατική στις 19 Οκτώβρη. Η ενημέρωση τους εξαντλήθηκε στα επεισόδια, και στην προβολή κυβερνητικών στελεχών που προσπαθούσαν να πείσουν ότι τα μνημόνια τους είναι μονόδρομος), να χαθεί η ανάδειξη του δίκαιου αγώνα που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ. Το πρόσχημα της «ενημέρωσης» έχει καταρρεύσει. Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως μπορούμε να απεργούμε σαν κλάδος την ίδια μέρα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε και ενημερωτικό δελτίο για την κάλυψη της απεργίας . Εξουσιοδοτούμε τα σωματεία μας να υλοποιήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να επιτευχθούν και οι δυο σκοποί."

Όλη η ανακοίνωση από τη συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΔΟΛ εδώ.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP