ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΣΗ;

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011


Παρέμβαση πραγματοποίησαν σήμερα απλήρωτοι εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας", μαζί με άλλους/ες συναδέλφους, στη διημερίδα που πραγματοποιείται στην ΕΣΗΕΑ από το Μορφωτικό Ιδρυμα της Ενωσης με θέμα "Κρίση και Εργασία" όπου συζητούν ακαδημαϊκοί, εργατολόγοι, νομικοί και ρεπόρτερ. Κατά την παρέμβαση μοιράστηκε το ακόλουθο κείμενο:

Ως εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα ΜΜΕ, άνεργοι, απολυμένοι, απλήρωτοι, με πετσοκομμένους μισθούς και καταργημένες στην πράξη συμβάσεις, συχνά με μπλοκάκι ή χωρίς ασφάλιση, με «έναντι» ή χωρίς καθόλου μισθό, ζούμε την κρίση στο πετσί μας, καιρό τώρα, όλο και πιο σκληρά.

Θέλουμε να ακούσουμε, να ενημερωθούμε για το τι συμβαίνει. Αν και φοβόμαστε πώς πολλά από όσα έχουν να μας πουν οι επιστήμονες, οι ρεπόρτερ και ειδικοί, τα έχουμε ήδη υποστεί ως πειραματόζωα στο Δόγμα Σοκ των Μνημονίων που εφαρμόζουν οι εργοδότες μας, η κυβέρνηση, η Τρόικα. Η σημερινή συζήτηση, ας γίνει η αφορμή για να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Αυτό που θέλουμε να μάθουμε και να εφαρμόσουμε είναι το πώς να οργανώσουμε συλλογικά τις αντιστάσεις μας, ενάντια σε αυτή την ανελέητη επίθεση.

Αρνούμαστε να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης του καπιταλισμού.

ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Δουλειές για να ζούμε και όχι για να φυτοζωούμε

Οχι στην Ανεργία, τις απολύσεις και την Εφεδρεία

Απλήρωτοι, απολυμένοι, «μπλοκάκια», εργαζόμενοι σε κρίση, στα ΜΜΕ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP