Όχι απεργία μόνοι μας σαν συντεχνία, Γενική Απεργία με όλη την κοινωνία - για την 24ωρη απεργία αύριο στα ΜΜΕ

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Αύριο, Τρίτη 18/10, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καλούμαστε να απεργήσουμε. Να απεργήσουμε, όμως, όχι μαζί με τους άλλους εργαζόμενους την Τετάρτη, αλλά μια μέρα νωρίτερα: "για την ενημέρωση του λαού". Επειδή την άποψή μας την έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές για το ποια είναι η ενημέρωση του λαού που γίνεται μέσα από τα κανάλια και τις φυλλάδες των μεγαλοεργοδοτών, ας μην επανέλθουμε. Υπενθυμίζουμε όμως: 

Η θέση των εργαζομένων στη βιομηχανία των ΜΜΕ τις ημέρες της Γενικής Απεργίας είναι ΜΑΖΙ με όλους τους εργαζομένους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους συνταξιούχους, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. Δεν νοείται κανένα προεδρείο καμίας Ένωσης να μας αποκλείει από τις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις, την ώρα που βρισκόμαστε στο μέσο της πιο άγριας οικονομικής συνθήκης και εργοδοτικής επίθεσης των τελευταίων δεκαετιών.

Ας γνωρίζουν λοιπόν όλοι όσοι εισηγούνται τέτοιες αποφάσεις ότι θα είναι υπόλογοι και ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ 18/10, 11:00 
ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
(Ακαδημίας 20)

3 σχόλια:

Αυγή Μ. Πλατσή 18 Οκτωβρίου 2011 - 9:59 μ.μ.  

Σήμερα, μετά τη μαζική ΑΛΛΑ ΞΕΚΟΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ πορεία των εργαζομένων/απεργών στα ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε άτυπη συνέλευση αρκετών συναδέλφων από όλες τις ειδικότητες του Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, όπου εγκρίθηκε ψήφισμα προς τα Δ.Σ. των ενώσεών μας -- με απαίτηση την προκήρυξη έστω και την ύστατη στιγμή 48ωρης απεργίας, μαζί με όλο τον εργαζόμενο κόσμο. Επιδόθηκε στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, το οποίο τελικά ΔΕΝ αποφάσισε λόγω ισοψηφίας. Οι ενώσεις μας (όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο, με τη μερική ή/και καθολική αδράνειά μας) είναι υπόλογες για τον αποκλεισμό μας από τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Ήρθε η ώρα να λήξουν οι αναθέσεις και να πάρουμε την εκπροσώπηση στα χέρια μας με σωματείο βάσης εργαζομένων στον Τύπο!

Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2011 - 4:47 μ.μ.  

Με την στάση του ΚΚΕ στη σημερινή απεργία της 19ης Οκτωβρίου αποσαφηνίζονται πλήρως οι λόγοι της... ασθένειας του Παναγιώτη Ράμμου στο χθεσινό Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Το Κόμμα ήθελε να προβάλλει την μεγαλειώδη κινητοποίηση την οποία κατάφερε να ελέγξει με την "περικύκλωση της Βουλής" η οποία όμως περιορίστηκε στο να κρατήσει για ώρες μακριά από τη Βουλή τα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια των διαδηλωτών και να αφήσει να περάσουν μέσα οι βουλευτές. Με αυτό το τρόπο ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι το ΚΚΕ έχει δύναμη και ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι ειρηνικές. Όπου εργαζόμενοι βάλτε πρόβατα του ΚΚΕ και όπου ειρηνικές βάλτε ελεγχόμενες από το ΚΚΕ. Τα μέσα ενημέρωσης που τόσο πολύ κόπτονταν οι αρχισυνδικαλιστές να λειτουργήσουν εξυπηρέτησαν πλήρως αυτό το σκοπό, φυσικά μαζί με τα κέρδη των αφεντικών.

Maltakias 20 Οκτωβρίου 2011 - 9:24 π.μ.  

Ντροπή σου να καθυβρίζεις έτσι το τιμημένο ΚΚΕ.

Είναι το κόμμα της επανάστασης,ξέρεις...

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP