Κατάληψη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011


UPDATE: 26/9, 2.24 μ.μ. Το βίντεο με τα αιτήματα των φοιτητών που λογόκρινε η ΝΕΤ.

UPDATE: 2.07 π.μ.: Τελικά, το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ των 12.00 βγήκε στον αέρα, σχεδόν με δύο ώρες καθυστέρηση, στις 1.43 π.μ. Η είδηση για την παρέμβαση των φοιτητών μεταδόθηκε έβδομη στις συνολικά 9 θεματικές του δελτίου με το αιτιολογικό ότι η διοίκηση της ΕΡΤ περίμενε την αποχώρηση των φοιτητών από το χώρο, αφού «δεν δέχτηκε να βγει δελτίο ειδήσεων υπό καθεστώς εκβιασμού». Σε ότι αφορά  το κόψιμο - λογοκρισία του δελτίου των 9.00 στον αέρα, η αιτιολογία ήταν ότι οι φοιτητές «διέκοψαν τη ροή του δελτίου ειδήσεων». Παρ' όλο που ειπώθηκε ότι το μαγνητοσκοπημένο βίντεο με τα αιτήματα των φοιτητών θα προβληθεί, αυτό δεν έγινε.

UPDATE: 1.43 π.μ.: Η πορεία των φοιτητών και των αλληλέγγυων κατέληξε στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής με τους οδηγούς των αυτοκινήτων που ακολουθούσαν να κορνάρουν συντονισμένα με τα συνθήματα που ακούγονταν.

UPDATE: 1.25 π.μ.: Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, δήλωσε στους φοιτητές ότι δεν πρόκειται να προβάλλει το βίντεο με τα αιτήματά τους γιατί έχουν κερδίσει... επικοινωνιακά. Περίπου 700 φοιτητές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της ΕΡΤ αποχώρησαν με πορεία και, αυτή τη στιγμή, έχουν πλευριστεί από 4 διμοιρίες των ΜΑΤ.

UPDATE: 12.59 π.μ.: ΚΟΠΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ 12.00! Αφού κατηγόρησαν δημοσίως τους φοιτητές ότι στρέφονται κατά του ιερού δικαιώματος του ελληνικού λαού στην ενημέρωση, οι ιθύνοντες - "κότες" της κρατικής τηλεόρασης, προφανώς στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αφού δεσμεύθηκαν ότι θα προβάλουν τις απόψεις των φοιτητών, προτίμησαν την αποσιώπηση των γεγονότων. Ανίκανοι να διαχειριστούν πολιτικά την αλαζονεία της εξουσίας τους, μπλεγμένοι ανάμεσα σε αντιφατικές οδηγίες των κυβερνητικών στελεχών, έκοψαν δύο δελτία ειδήσεων μέσα σε λίγες ώρες και, πλέον προετοιμάζουν την αυριανή απολογία τους. Η αντικειμενική πληροφόρηση σε πρώτο πλάνο...

UPDATE: 12.39 π.μ. Πανικός πρέπει να επικρατεί στα συνδεδεμένα με τα κυβερνητικά ανώτερα κλιμάκια της ΕΡΤ, αφού μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκινήσει το προγραμματισμένο δελτίο ειδήσεων των 12.00, αλλά, αντ’ αυτού, προβάλλονται αναρίθμητα σποτ για εκπομπές του καναλιού, σποτ με κοινωνικό περιεχόμενο και διαφημίσεις. Παρ’ όλες τις αντίθετες διαρροές
                               
UPDATE: 11.55μ.μ. Περίπου 500 αλληλέγγυοι βρίσκονται στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή προκειμένου να διασφαλίσουν την έξοδο τον φοιτητών που πραγματοποίησαν την παρέμβαση, ώστε να μην συλληφθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν καταφθάσει εκεί, ενώ συνεχίζει να καταφθάνει και άλλος κόσμος. Σε ανακοίνωσή τους οι "κότες" υπεύθυνοι του καναλιού δεσμεύονται ότι θα προβάλουν τις απόψεις των φοιτητών στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας (!), αλλά τους κατηγορούν ότι "στρέφονται κατά του ιερού δικαιώματος του ελληνικού λαού στην ενημέρωση" (!!!). Δείτε το βίντεο από την εισβολή των φοιτητών στο στούντιο της ΝΕΤ, το πως κόπηκε αμέσως το δελτίο ειδήσεων στον αέρα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το "ιερό δικαίωμα στην ενημέρωση"...


Κατάληψη πραγματοποίηθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ γύρω στις 9.15 από φοιτητές. Οι φοιτητές, μέλη του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, ζήτησαν να επικοινωνήσουν με κάποιον υπεύθυνο προκειμένου να μιλήσουν κατά του νόμου - πλαισίου Διαμαντοπούλου για την Ανώτατη Παιδεία, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.

Οι υπευθύνοι του προγράμματος προτίμησαν να διακόψουν το δελτίο και να βάλουν διαφημίσεις, ενώ στη συνέχεια έβαλαν εκοπμπή - επανάληψη. Μέχρι αυτή τη στιγμή, το δελτίο ειδήσεων του κρατικού καναλιού δεν προβάλλεται.

Ομάδα φοιτητών βρίσκεται συγκεντρωμένη και έξω από το ραδιομέγαρο της ΝΕΤ στην λεωφόρο Μεσογείων, όπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας. Σύμφωνα με το Βαθύ Κόκκινο, οι καταληψίες ζητάνε να παρέμβουν στο δελτίο ειδήσεων σε περίπτωση που μεταδοθεί και ζητούν να προσέλθει κόσμος στο κτίριο της ΝΕΤ για συμπαράσταση με το ενδεχόμενο ότι μπορεί να επέμβουν τα ΜΑΤ.

* Η φωτογραφία αναδημοσιεύεται από το indymedia

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP