Πολεμικές πολιτικές/συνδικαλιστικές απολύσεις από τον Μπόμπολα

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Απολύθηκε ο συνάδελφος, εργαζόμενος στην Ημερησία, Κώστας Σαρρής, σύνεδρος της ΠΟΕΣΥ και υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ.

Την απόλυση του Κ. Σαρρή ακολούθησε αυτή της Σόνιας Χαϊμαντά, υποψήφιας με την παράταξη "Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος" και για πολλά χρόνια εργαζόμενης στην Ημερησία, η οποία αρνήθηκε να υπογράψει το απεργοσπαστικό κείμενο καταγγελίας του συνδικαλιστικού εκπροσώπου τις μέρες της 48ωρης απεργίας στον "Πήγασο".

Αναμφισβήτητα, οι απολύσεις των συναδέλφων εντάσσονται στο σχέδιο του Μπόμπολα να "καθαρίσει" όποιον εργαζόμενο αντιστέκεται ή δύναται να αντισταθεί στα σχέδιά του για ατομικές συμβάσεις και μειώσεις μισθών. Οι απολύσεις των συναδέλφων είναι εκδικητικές, αφού οι Κ. Σαρρής και Σ. Χαϊμαντά είναι από τους λίγους εργαζομένους της "Ημερησίας" που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και στήριξαν έμπρακτα τη 48ωρη απεργία που είχε κηρυχτεί στον "Πήγασο" του Μπόμπολα, με αφορμή την απόλυση της πρώην συνδικαλιστικής εκπροσώπου του Έθνους Πόπης Χριστοδουλίδου και τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που επιβάλλει ο Μπόμπολας στον όμιλό του.

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Ημερησία, στην οποία ελπίζουμε οι συνάδελφοι να κατανοήσουν το έγκλημα που έκαναν με την απεργοσπαστική "συνέλευση" και το απεργοσπαστικό κείμενο καταγγελίας του συνδικαλιστικού τους εκπροσώπου, και να σταθούν αλληλέγγυοι στους 2 απολυμένους συναδέλφους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

* Περισσότερα στην ιστοσελίδα της παράταξης Finacial Crimes, μέλος της οποίας είναι ο Κ. Σαρρής.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP