ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Μετά από τη συντονισμένη κίνηση της αστυνομίας να δαλύσει τη μεγάλη διαδήλωση του Συντάγματος κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, με εκτεταμένη ρίψη χημικών/ασφυξιογόνων/κρότου λάμψης, αλλά και επιθέσεις σε διαδηλωτές από ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ στο Σύνταγμα και τα γύρω στενά, η χάρη της ελληνικής αστυνομίας έφτασε ως το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, όπου και επιτέθηκε με δακρυγόνα εντός του κτιρίου. Μεγάλα κομμάτια διαδηλωτών κυνηγήθηκαν στη Μητροπόλεως και την Ερμού, τόσο από την πλευρά του Συντάγματος όσο και από το Μοναστηράκι (ουκ ολίγοι διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί από τη ρίψη μαρμάρων και πετρών από την πλευρά των ΜΑΤ), ενώ δέχτηκε επίθεση και το τμήμα ΕΜΜΕ που βρίσκεται στην πλ. Καπνικαρέας.

Κοπρόσκυλα της ομάδας ΔΕΛΤΑ μπήκαν στο ισόγειο του κτιρίου της Καλαμιώτου 2 και έπειτα έριξαν ασφυξιογόνο εντός του κτιρίου, κάνοντας την ατμόσφαιρα για τoν κόσμο που ήταν μέσα πέρα για πέρα αποπνικτική.

Εκτός από φοιτητές, μέσα στο κτίριο βρισκόταν και 40άρηδες και 50ντάρηδες. Όλοι αυτοί έφτασαν εκεί λόγω του κυνηγητού (βλ. καθαρίζω την Ερμού από διαδηλωτές) των ΔΕΛΤΑδων στον κόσμο στην Ερμού αλλά και στην Μητροπόλεως. Δεν σταμάτησαν ούτε όταν τους φώναζαν "άσυλο-άσυλο". Μετά από ένα 2ωρο, περίπου,  ξαναπέρασαν δύο φορές έξω από τα  ΕΜΜΕ κάνοντας χειρονομίες και λέγοντας "θα ξανάρθουμε".

1 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2011 - 3:48 μ.μ.  

Να προσθέσω ότι οι 13-15 δελτάδες μπήκαν στο κτίριο στην οδό Καλαμιώτου σπάζοντας ένα πρόχειρο οδόφραγμα που 'χε στηθεί στην είσοδο και δύο από αυτούς ανέβηκαν μέχρι τον 1ο όροφο. Τα ασφυξιογόνα δεν έπεσαν στην είσοδο αλλά στις σκάλες ανάμεσα στον ημιόροφο και τον 1ο. Επίσης μέσα στο κτίριο και αφού η επίθεση είχε λήξει βρέθηκε μια άσκαστη χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Τέλος έχει ενδιαφέρον το ότι οι Δελτάδες πετώντας πέτρες, μπουκάλια μπύρας και πυροσβεστήρες (αυτά που είχαμε χρησιμοποιήσει εμείς αμυνόμενοι νωρίτερα) έσπασαν τα παράθυρα του 1ου ορόφου.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP