Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ένα ενδιαφέρον πρόσφατο ιστορικό παρέμβασης στα δημόσια πράγματα: στα τέλη Γενάρη, έδρασε σαν «αυτί της αστυνομίας» (κατά τον αστυνομικό αποκλεισμό της Νομικής Σχολής, που οδήγησε στην εκδίωξη των 300 μεταναστών εργατών-απεργών πείνας), ενώ στα τέλη Μάη, όταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν πριμοδοτούσε πια τους διωγμούς των «λαθρομεταναστών» αλλά τους «πατριωτικούς ξεσηκωμούς», ανέλαβε αιφνιδιαστικά τον εθνοσωτήριο ρόλο της αφύπνισης του «λαού» απέναντι στον «ξένο ζυγό», σε αγαστή συνεργασία με λοιπές «νέες» πατριωτικές δυνάμεις, όπως η Σπίθα του Μίκυ και το βαθύ ΠΑΣΟΚ (δείτε τη σχετική ...διακήρυξη του Παλαιών Πατρών Πρυτάνεως και την ευχαριστήρια δήλωσή του).

Τι κάνει όμως σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα, αλλά και από πιο νωρίς ακόμα, η διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν δεν επιδίδεται σε συνεννοήσεις με την αστυνομία και δεν σηκώνει τα ιερά λάβαρα της εθνεγερσίας; Μα, φυσικά, εφαρμόζει τους μνημονιακούς νόμους! Ακολουθεί η καταγγελία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου, που βάζει πολλά πράγματα στη θέση τους:
Από την 1η Ιουνίου 2011 οι εργαζόμενοι του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου τέθηκαν σε καθεστώς εκ περιτροπής απασχόλησης. Μετά από μονομερή απόφαση της διοίκησης και παρά την πλήρη αντίθεση των εργαζομένων και του σωματείου τους, εφαρμόζεται πρόγραμμα 4ήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης.Το Ευγενίδειο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο και ορίζει τη διοίκησή του. Την απόφαση για εφαρμογή εκ περιτροπής απασχόλησης, που προβλέπεται από το μνημονιακό νόμο 3846/2010, πήρε το Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου, του οποίου επικεφαλής είναι οι αντιπρυτάνεις Θ. Λιακάκος, πρόεδρος & διευθ. σύμβουλος, και Θ. Σφηκόπουλος, αντιπρόεδρος.

Με την απόφαση αυτή, το Πανεπιστήμιο Αθηνών πρωτοπορεί στην εφαρμογή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών από φορείς του δημοσίου τομέα.

Οι πρυτανικές αρχές ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Εμείς που υπογράφουμε δηλώνουμε την έμπρακτη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου, προκειμένου να αποκρουστούν οι αντεργατικές επιλογές εις βάρος τους και ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ το μέτρο της εκ περιτροπής απασχόλησης.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Ευγενιδείου
Η ανάγκη όλων μας για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης δεν είναι «εκ περιτροπής»
Είναι μόνιμη και διαρκής


Ηλεκτρονική διεύθυνση για συλλογή υπογραφών:
http://www.aitiseis.com/ergazomenoi_evgenidio

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP