ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (15/06)

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

EDIT 17.15
Συντονισμένη επίθεση της αστυνομίας πάνω στην πλατεία Συντάγματος, όπου υπάρχει και το ιατρείο που περιθάλπτονται τραυματίες διαδηλωτές. Η αστυνομία εκκένωσε ουσιαστικά την πλατεία, ενώ έκανε εγκληματική χρήση χημικών εντός του μετρό. Μέσα στο μετρό συντάγματος υπάρχει μία λιπόθυμη γυναίκα ενώ η ατμόσφαιρα στις αποβάθρες είναι αποπνικτική. Παρά την επίθεση και στην οδό Αμαλίας, κόσμος παραμένει στη Βουλή.

* Την ίδια στιγμή η πρόταση της (αριστεροκρατούμενης) ΠΟΕΣΥ για ανάκληση της απεργίας στα ΜΜΕ, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ακούγονται τα εξόχως καθοδηγούμενα σχόλια από ρεπόρτερ για "κουκουλοφόρους" που αμαύρωσαν την διαδήλωση, την ίδια στιγμή που η ζωντανή εικόνα έδειχνε την ολομέτωπη και οφθαλμοφανώς αδιάκριτη επίθεση της αστυνομίας στην πλ. Συντάγματος και τον χημικό πόλεμο στο μετρό (ΑΝΤ1). Το ΜΕGA και η ΝΕΤ συνεχίζουν απρόσκοπτα να βομβαρδίζουν τόσο με ψέματα για την απεργιακή διαδήλωση, όσο και με την κυβερνητική γραμμή. Παράλληλα δεκάδες συνάδελφοι που έδωσαν μάχη χτες με τα αφεντικά τους για να καταφέρουν να απεργήσουν, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Συγχαρητήρια "σύντροφοι"...

EDIT 17.00
Απρόκλητη επίθεση 50 μπάτσων της ΔΙΑΣ στην οδό Μητροπόλεως και στη Φιλελλήνων ΜΕΣΑ στον κόσμο, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι και παιδιά. Ανά διαστήματα εφορμούν ξανά στο πλήθος.

EDIT 16.30
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Υπάρχει πλήθος κόσμου επάνω στην πλατεία, στην Αμαλίας, στη Φιλελλήνων, στην Μητροπόλεως και σε όλους τους δρόμους πέριξ του Συντάγματος. Σποραδικά γίνονται συγκρούσεις. Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Από την ελ.ας μιλάνε για 18 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ως τώρα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

EDIT 15.00
Γενικευμένες συγκρούσεις διαδηλωτών με ΜΑΤ στην Κ. Σερβίας, στη Φιλελλήνων στο Υπ. Οικονομικών, στην Σταδίου στο ύψος του Συντάγματος. Γίνεται πολύ μεγάλη χρήση χημικών με στόχο να "σπάσει" η διαδήλωση στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους.

* Η ΠΟΕΣΥ σε μία πρωτοφανή απόφαση, με το πρόσχημα της κάλυψης της έκτακτης επικαιρότητας (απεργία, συνάντηση παπανδρεου-παπουλια, κλπ), ανέστειλε την απεργία στα ΜΜΕ!!!

EDIT 12.40
O κόσμος που πολιορκούσε το φράχτη στα "λουλουδάδικα" δέχθηκε επίθεση από τα ΜΑΤ με δακρυγόνα (που πέρασαν πλέον μπροστά από το σιδερένιο τοίχος). Σε πολλά σημεία γύρω από τη βουλή (ρηγίλλης, καλλιμάρμαρο) υπάρχει συγκεντρωμένος κόσμος και τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP