Προκλητική απόφαση της ΠΟΕΣΥ για 4ωρες στάσεις (11-3) στις 28 κ’ 29 Ιουνίου

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Με σημερινή της απόφαση, η ΠΟΕΣΥ κήρυξε δύο τετράωρες στάσεις εργασίας για τις 28 και 29 Ιουνίου αντίστοιχα, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Με την απαράδεκτη αυτή στάση της, η ΠΟΕΣΥ αποφάσισε ότι τις ώρες που οι εργαζόμενοι θα απεργούν και θα μάχονται στους δρόμους ενάντια στην ψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου», οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα πρέπει να βρίσκονται και πάλι στους χώρους δουλειάς τους.

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του κλάδου μας διαχωρίζονται από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αφήνοντας την κάλυψη της απεργίας στα χέρια των καναλαρχών και των παπαγάλων τους τηλεπαρουσιαστών.

Ακόμα και αυτή η τετράωρη στάση είναι καλεσμένη σε ώρες όπου οι ρεπόρτερ δρόμου είθισται να δίνουν την αμοντάριστη και πιο αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων. Αντίθετα, με την απόφασή της η ΠΟΕΣΥ δίνει το χρόνο στους λακέδες της εξουσίας να προετοιμάσουν καλύτερα την ιδεολογική σούπα που θα παρουσιάσουν μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Όπως έκαναν και στην τελευταία απεργία στις 15/06 όπου, με εξαίρεση κάποιους ρεπόρτερ, «άσπρο» μας έδειχνε η εικόνα, «μαύρο» έβγαινε από το στόμα των τηλεπαρουσιαστών, διαστρεβλώνοντας πλήρως τα γεγονότα που λάμβαναν χώρα.

Η δική μας θέση είναι ότι μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι στον κλάδο των ΜΜΕ από τα αφεντικά μας, η συμμετοχή μας στην απεργία ως απεργών, πλάι σε όλη τη βαλλόμενη από τα μέτρα κοινωνία, είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.

Και για όσους κόπτονται για την «κάλυψη των γεγονότων» - πλάι στις πολύ σοβαρές προσπάθειες αντιπληροφόρησης που γίνονται κυρίως μέσω διαδικτύου - η απάντηση δεν είναι άλλη από απεργιακά δελτία, που να είναι υπό την εποπτεία των συνδικάτων μας και όχι των εργοδοτών μας.

Ας γνωρίζει λοιπόν ολόκληρη η κοινωνία ότι τις μέρες της απεργίας, μέσα από τα «ΜΜΕ» δεν θα ακούει τη φωνή των εργαζομένων, αλλά τη φωνή του Μπόμπολα, του Αλαφούζου, του Βαρδινογιάννη και φυσικά της ΓΑΔΑ.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP