Ωμή κυβερνητική απόπειρα λογοκρισίας στην ΕΤ3

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Αναδημοσιεύουμε από τον Ασύνταχτο Τύπο


"Τηλέμαχε Χυτήρη, δεν είμαστε όλοι γιουσουφάκια στην ΕΤ3

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων της 10ης Ιουνίου 2011 στην ΕΤ3 και ενώ μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση η συνέντευξη τύπου του Παπακωνσταντίνου για το Μνημόνιο 2, ακούγεται απ’ το μεγάφωνο στο κοντρόλ η έντρομη φωνή του συναδέλφου από τη ροή προγράμματος: “αλλάξτε τον τίτλο, αλλάξτε τον τίτλο, πήρε τηλέφωνο το υπουργείο”, σημ. το λέει ο διευθυντής τηλεόρασης της ΕΤ3 Λαζαρίδης. Ελάχιστα δευτερόλεπτα παγωμάρας, μέχρι να ελέγξουμε για τυχόν ορθογραφικά λάθη τον τίτλο που έπαιζε κάτω από τη φάτσα του υποικ. και έγραφε: “Μέτρα φωτιά με το νέο μνημόνιο” και αμέσως κάποιοι φωνάζουμε “αυτό είναι λογοκρισία”, ενώ ο υπεύθυνος αρχισυντάκτης Πέτρος Τανανάκης χαμογελώντας γνέφει στην γεννήτρια χαρακτήρων που δακτυλογραφεί τους τίτλους “μην κάνεις τίποτα”.

Το αμέσως επόμενο λεπτό εισβάλλει στο χώρο η προϊστάμενη ενημερωτικών εκπομπών της ΕΤ3 Δώρα Αυγέρη και σκύβοντας στο αυτί του αρχισυντάκτη προσπαθεί να τον πείσει να ευθυγραμμιστεί με τις άνωθεν εντολές, ενώ για να δικαιολογήσει την παρουσία της στον χώρο λεει μεγαλόφωνα πώς αναπληρώνει τον προιστάμενο της υποδιεύθυνσης ειδήσεων Δημήτρη Ντόζη. Η συνέντευξη εκείνη τη στιγμή τελειώνει και ο τίτλος αλλάζει μαζί με το θέμα.

Ω εσύ υπουργέ ποιητά, ψυχή ευαίσθητη και ρωμαλέα, ποια θεϊκιά μούσα σου έστειλε την τρομερή φρεναπάτη πως η δημόσια τηλεόραση και δη η ΕΤ3 έχει καταληφθεί από φαιοπράσινα γιουσουφάκια που στέκονται σούζα στη φωνή του κυρίου τους και γεμίζουν το βρακί τους στην παραμικρή γκριμάτσα απαρέσκειας της αυτού εξοχότητας σας; Μωραίνει ο κύριος ον βούλεται απωλέσει. Πέρα από τους σφογγοκωλάριους της κάθε λογής εξουσίας που σε περιτριγυρίζουν, πέρα από τους διορισμένους εντολοδόχους σου, υπάρχουν κι άνθρωποι με αξιοπρέπεια στο κανάλι που πας να σκοτώσεις, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί , πολίτες με κρίση κι αυτοσεβασμό κι αγάπη στη δουλειά τους που δε χαμπαριάζουν φοβέρα καμιά όταν πράττουν κατά συνείδηση. Ίσως υπουργέ μου τώρα πια να θέλεις λεξικό για να καταλάβεις για τί μιλώ, όμως ο τρόμος και ο πανικός της πυραμίδας εξουσίας που έχεις στήσει μέσα στην τηλεόραση της Βόρειας Ελλάδας μαρτυρά τους δικούς σου σπασμούς κι αυτών που σε διόρισαν. Ψυχορραγείτε κι η αποτυχημένη απόπειρα λογοκρισίας, είναι ένα σημάδι της κατάντιας σας είναι μια απόδειξη πως είμαστε δυνατοί και σαν ενωθούμε ανίκητοι.

Αλήθεια ο προϊστάμενος ειδήσεων και μέλος του διοικητικού συμβούλιου της ΕΣΗΕΜΘ Δημήτρης Ντόζης θα τολμήσει να καταγγείλει την απόπειρα λογοκρισίας που έγινε σε βάρος υφιστάμενου του αρχισυντάκτηκαι της ελεύθερης, ακηδεμόνευτης ενημέρωσης των πολιτών μέσα από τα δελτία ειδήσεων του καναλιού; Καί τί έχει να πει για τη συμπεριφορά της αναπληρώτριάς του;"

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP