Αστυνομική πολιορκία στα γραφεία της Κόντρας

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Τελικά, ο σοσιαλιστικός συρφετός του ΜΠΑ.ΤΣΟ.Κ. βρίσκεται παντού. Αυτή η αθάνατη "κακή δεξιά" που καταστέλλει και αποτελεί τον τρόμο όλων των αντιφρονούντων φαινόταν ότι πέθανε με την ανάδειξη του λαού στην εξουσία. Από το '81 και μετά ο καθένας μπορούσε να φωνάζει ότι "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά" αλλά παράλληλα να κάνει ότι δεν βλέπει τη δολοφονία του Καλτέζα και την εισβολή στο Χημείο το '85, τις επιχειρήσεις "Αρετή", την εισβολή στο Πολυτεχνείο το '95, τη σύλληψη και τον εξευτελισμό του Σάββα Ξηρού το '02.

Ύστερα ήρθε πάλι η "επάρατη δεξιά" και η αστυνομία βρέθηκε να κάνει αλόγιστη χρήση βίας στα σώματα των φοιτητών (το ΜΠΑ.ΤΣΟ.Κ. φρόντιζε να την κάνει σε συνταξιούχους), να ραντίζει με δακρυγόνα τους Κρητικούς αγρότες (τότε που ο ΓΑΠ δήλωνε ότι θα καταργήσει τα δακρυγόνα γιατί τα έφαγε στη μάπα και... δάκρυσε), να ψηφίζει τρομονόμους (ναι, αυτόν που θα άλλαζε το ΜΠΑ.ΤΣΟ.Κ., αλλά...). Και όταν το ΜΠΑ.ΤΣΟ.Κ. έγινε ξανά εξουσία, θύμισε σε όλους ότι δεν έχει την ίδια χάρη το ξύλο του "σοσιαλιστικού" γκλομπ με το ξύλο του δεξιού. Έτσι, μέσα σε διάστημα ενάμισι έτους, η "σοσιαλιστική καταστολή" έκανε όλα εκείνα που ζητούσε η "κοινή γνώμη": μπήκε στα Εξάρχεια τον Οκτώβρη του '09, εισέβαλε στο στέκι του Ρεσάλτο στο Κερατσίνι και στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο στα Γιάννενα τον Δεκέμβρη του '09, εκκένωσε την κατάληψη της Ζαίμη και εισέβαλε στο Στέκι Μεταναστών τον Μάιο του '10, απέκλεισε τη Νομική τον Φεβρουάριο του '11.

Μια νέα "λαμπρή" σελίδα της κρατικής καταστολής (υπό τις εντολές του ΜΠΑ.ΤΣΟ.Κ.) γράφτηκε πριν από λίγες ώρες έξω από τα γραφεία της πολιτικής οργάνωσης ΚΟΝΤΡΑ στην οδό Αχαρνών. Στους καιρούς της συστημικής κρίσης που διανύουμε, η τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων και ριζοσπαστικών κομματιών είναι βασικός κανόνας της εξουσίας για να σπέρνει το φόβο σε οποιονδήποτε τολμά να σηκώνει κεφάλι, να οργανώνεται και να δρα. Και αυτές οι κινήσεις δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες από τη μεριά μας.

Την περιγραφή των χτεσινοβραδινών γεγονότων μπορείτε να τη διαβάσετε στην ιστοσελίδα της Κόντρας (απ' όπου και η φωτογραφία).

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP