Ανταπόκριση από τη σημερινή απεργιακή πορεία (11/05)

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Edit 16.30

Σε κίνδυνο βρίσκεται, σύμφωνα με τους γιατρούς, η ζωή 30χρονου διαδηλωτή που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι ο οποίος έχει εισαχθεί στο χειρουργείο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Με σοβαρά τραύματα έχουν εισαχθεί στο ΚΑΤ ακόμη 9 διαδηλωτές έπειτα από τα χτυπήματα που δέχθηκαν από τους δολοφόνους των ΜΑΤ.

Edit 16.20
φωτογραφία από Ιντιμίντια
Με αίμα διαδηλωτών βάφτηκε η σημερινή απεργιακή πορεία (11/05) που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, καθώς αναφέρονται τουλάχιστον 9 τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες είναι σοβαρά χτυπημένος στο κεφάλι. Κορδόνια των μπάτσων, από το ξεκίνημα της πορείας και την οδό Πατησίων, είχαν πλαγιάσει όλα τα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων, των εργατικών συνελεύσεων, των συνελεύσεων γειτονιάς, καθώς των αριστερών και των αναρχικών μπλοκ. Ο όγκος των διαδηλωτών που πορεύτηκε από το Μουσείο υπολογίζεται πάνω από 20-25 χιλιάδες. Ελάχιστος ο κόσμος στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ έκανε γρήγορα γρήγορα έναν υγιεινό περίπατο, τελειώνοντας την πορεία στις 12 η  ώρα, τη στιγμή που ο κόσμος του Μουσείου ακόμα συγκεντρωνόταν.

Η πορεία, υπό τον ασφυκτικό κλοιό των πραιτόρων της κυβέρνησης του μνημονίου και της τρόικας, παρέμεινε για αρκετή ώρα στο Σύνταγμα, φωνάζοντας συνθήματα τόσο ενάντια στην κυβέρνηση και την αστυνομία, όσο και ενάντια στον ξεπουλημένο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Την ώρα που ο κύριος όγκος των διαδηλωτών αποχωρούσε προς τα Προπύλαια και την Ομόνοια, τα μπλοκ των Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση, του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων, της συνέλευσης κατοίκων Αγ. Παρασκευής, του ΣΒΕΟΔ, της Συνέλευσης εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ και διαδηλωτές εκτός μπλοκ, δέχτηκαν τη μανιασμένη επίθεση των μπάτσων. Τα χημικά, τις κρότου λάμψης και τις φυσουνιές, ακολούθησε η έφοδος εντός των μπλοκ και ο αλύπητος ξυλοδαρμός, παρά την όποια αντίσταση από τους διαδηλωτές. Οι περιγραφές είναι σοκαριστικές και κάνουν λόγο για στοχευμένα χτυπήματα με γκλομπ στα κεφάλια των απεργών. Το κυνηγητό και οι δεκάδες προσαγωγές συνεχίστηκαν μέχρι την Ομόνοια και τα γύρω στενά του Πολυτεχνείου. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών αναφέρεται στους 9 και των προσαγωγών στις 30, ενώ πιθανολογείται ότι τουλάχιστον 2 θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Η σημερινή επίθεση ήταν σαφώς προσχεδιασμένη από τα κυβερνητικά κλιμάκια και ως σκοπό είχε την κάμψη του ηθικού και την πάταξη της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στο μνημόνιο, τις απολύσεις, την επισφάλεια, τα  νέα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και τη διαρκή υποβάθμιση της ζωής μας. Πλανώνται και αυταπατώνται! Και όπως περίπου έγραφε το πανό της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

"Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, θα ψάχνετε ελικόπτερο ποιος να πρωτομπεί"


Edit 14.45
Μαζική η προσέλευση του κόσμου και στη σημερινή γενική απεργία, που σύμφωνα με υπολογισμούς, ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τους 40.000. Ωστόσο μαζική και άκρως προκλητική ήταν και η παρουσία της αστυνομίας, η οποία επιτέθηκε στο ύψος της οδού Αμερικής τόσο στα πρωτοβάθμια σωματεία (Σωματείο Σερβιτόρων - Μαγείρων) όσο και σε μπλοκ λαϊκών συνελεύσεων γειτονιάς (όπως της Αγίας Παρασκευής), προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές και φορτώνοντας αδιακρίτως τσάντες στους προσαχθέντες.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP