Σύλληψη συνδικαλιστή για απεργιακή περιφρούρηση στη Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Σο αυτόφωρο οδηγήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας και Θράκης Κ. Χατζηγεωργίου γιατί περιφρουρούσε κηρυγμένη απεργία στο Metropolis 95.5. Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται περίτρανα η αγαστή συνεργασία κράτους και εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων. Πλέον, τα προσχήματα είναι περιτά και η αντίσταση στην βάρβαρη επέλαση της εργοδοσίας, ποινικοποιείται από τους κρατικούς θεσμούς χωρίς περιστροφές. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών φορέων:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡΜΘ
Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο καταδικάζουμε την απαράδεκτη μεθόδευση της ιδιοκτησίας του ραδιοσταθμού Μετρόπολις 95.5 για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας του Προέδρου της Ένωσής μας Κωνσταντίνου Χατζηγεωργίου με αποτέλεσμα τη σύλληψή του από την αστυνομία και την παραπομπή του στην Εισαγγελέα. Το παράπτωμά του είναι ότι περιφρουρούσε την απεργιακή κινητοποίηση των μελών της Ένωσής μας, με αίτημα την αποπληρωμή χρωστούμενων δεδουλευμένων. Υπενθυμίζουμε ότι μόνο τρεις συνδικαλιστές της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ στον εν λόγω ραδιοσταθμό, από το σύνολο του προσωπικού, τέσσερεις μήνες τώρα εργάζονται με εκ περιτροπής εργασία 2 ημερών εβδομαδιαίως με σκοπό η διοίκηση του εν λόγω ραδιοσταθμού να τους εξοντώσει φυσικά και ψυχολογικά.

Καλούμε το Σ.ΕΠ.Ε και το Υπουργείο Εργασίας να βάλουν τέρμα στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και Σωματείο να καταδικάσει τις εργοδοτικές πρακτικές που φέρνουν στο νου μας άλλες αλήστου μνήμης εποχές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο (της ΕΤΕΡΜΘ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡΜΘ
Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ διαμαρτύρεται έντονα κι εκφράζει την οργή της για την σύλληψη του προέδρου της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας και Θράκης Κ. Χατζηγεωργίου και στη συνέχεια την προσαγωγή του με την διαδικασία του αυτόφωρου στην Εισαγγελέα. Το «έγκλημα», κατά την εργοδοσία, του εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων αφορά την συμμετοχή του σε ομάδα περιφρούρησης της απεργίας που κήρυξε το σωματείο στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις, επειδή δεν είχαν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει το γεγονός, προειδοποιεί ότι παρόμοια φαινόμενα παραβιάζουν κατάφωρα βασικές ελευθερίες και δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες τα οποία σε καμιά περίπτωση το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να επιτρέψει να καταργηθούν. Επίσης, οφείλει η Πολιτεία να προστατέψει θεσμούς και πρόσωπα και το κύρος των λειτουργών της.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP