6 μήνες φυλακή για περιφρούρηση απεργίας...

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

Η φώτο από τον Antista/Chef

Όσο οι μπάτσοι και οι φασίστες συνεργάτες τους τριγυρνάνε στην Αθήνα ψάχνοντας να σκοτώσουν εργαζόμενους, διαδηλωτές ή μετανάστες, στη Θεσσαλονίκη έχουν πιάσει δουλειά τα αφεντικά και οι δικαστές συνεργάτες τους, στέλνοντας στη φυλακή συνδικαλιστές. Ο ζόφος τους δεν έχει όρια. Ούτε το ξέσπασμά μας θα έχει. 

Αναδημοσιεύουμε την είδηση από το blog του Ασύνταχτου Τύπου. Ακολουθεί και η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ (περιέργως, γρήγορα αντανακλαστικά αυτή τη φορά από το πολύπαθο Διασωματειακό...).Με μια απαράδεκτη από κάθε άποψη δικαστική απόφαση, δικαστήριο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή, τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης, με την κατηγορία της παράνομης βίας. Την περασμένη Δευτέρα, ο Κώστας, μαζί με άλλα μέλη της ένωσης, βρίσκονταν έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το ράδιο αθλητικό Μετρόπολις 95.5, καθώς η ένωση του είχε κηρύξει 24ωρη απεργία λόγω συνεχούς ασυνέπειας της επιχείρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και με αίτημα την εφαρμογή των ΣΣΕ. Οι συγκεντρωμένοι ως είχαν δικαίωμα αλλά και καθήκον, απλά ενημέρωναν τους συναδέλφους τους για τον λόγο της απεργίας, ζητώντας την συμπαράσταση τους, ενώ πολλοί από τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους μπήκαν κανονικά στο κτίριο χωρίς κανένα πρόβλημα. Λίγες ώρες μετά την έναρξη της απεργίας, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, πλήρωσε τα δεδουλευμένα, αλλά φρόντισε να «εκδικηθεί» τον Κώστα Χατζηγεωργίου, αναθέτοντας σε δικηγόρο να καταθέσει μήνυση σε βάρος του, επειδή δήθεν άσκησε παράνομη βία, μη επιτρέποντας σε κανέναν να μπει στον χώρο του ραδιοφώνου. Ο πρόεδρος της ένωσης τεχνικών ραδιοφωνίας συνελήφθη λίγο αργότερα και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου η υπόθεση πήρε αναβολή για να δικαστεί σήμερα, καθώς απουσίαζαν «σημαντικοί» μάρτυρες κατηγορίας.

Στην σημερινή ακροαματική διαδικασία λοιπόν, αποδείχτηκε περίτρανα, ότι τόσο ο Κώστας, όσο και οι άλλοι συνάδελφοι του, ΟΥΔΕΠΟΤΕ άσκησαν κάποια μορφή βίας, ουδέποτε απείλησαν, ουδέποτε προκάλεσαν. Παρόλα αυτά, μάρτυρες κατηγορίας που έφερε η εργοδοσία, είπαν στο δικαστήριο, ότι πήγαν για να εργαστούν και βλέποντας τον κόσμο έξω από τις δύο εισόδους του ραδιοφώνου, ΥΠΕΘΕΣΑΝ ότι αν προσπαθούσαν να μπούν στον σταθμό ΜΠΟΡΕΙ να δημιουργούνταν ΚΑΠΟΙΟ πρόβλημα. Με βάση αυτές τις καταθέσεις λοιπόν, το δικαστήριο έκρινε ΕΝΟΧΟ τον Κώστα Χατζηγεωργίου και τον καταδίκασε σε ποινή ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 6 ΜΗΝΩΝ.

Αν ήμασταν νομικοί, θα μιλούσαμε για μέγιστη υπόθεση ΚΑΚΟΔΙΚΙΑΣ. Δεν είμαστε όμως. Με την ιδιότητα του απλού συνανθρώπου και μόνο, οφείλουμε να πούμε ότι η απόφαση της προέδρου του δικαστηρίου κ.Μαγκλάρη και της εισαγγελέως της έδρας κ.Διπλοδωϊδου (συγχωρέστε τυχόν λάθος ορθογραφία στο όνομα) , στοχεύει απευθείας, στην δίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος, στην δίωξη κάθε μορφής διεκδίκησης και στην εξυπηρέτηση των πολιτικών που θέλουν να εφαρμόσουν οι μεγαλοτσιφλικάδες των ΜΜΕ.

Δεν μπορεί κάποιος επειδή βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, στην διάρκεια μιας απεργίας που είχε προαναγγελθεί, παρουσία μάλιστα αστυνομίας, να διώκεται λόγω της φυσικής του παρουσίας και της ύπαρξης του σώματος του στον συγκεκριμένο χώρο. Δεν μπορεί να διώκεται κάποιος, επειδή κάποιοι μπορεί να είναι ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟΙ και να βλέπουν παντού «εχθρούς», εικάζοντας  ότι μπορεί να τους δημιουργήσουν ΚΑΠΟΙΟ πρόβλημα.

Η υπόθεση του Κώστα Χατζηγεωργίου είναι υπόθεση όλων μας. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος προς το παρόν, ωστόσο, στα σημερινά γεγονότα που μας γυρίζουν αιώνες πίσω ή και μερικά χρόνια πριν που ο συνδικαλισμός διωκόταν και το δικαίωμα της συνάθροισης ελεγχόταν, ΠΡΕΠΕΙ να πάρουμε όλοι θέση. Να αντιδράσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε και να συμπαρασταθούμε στον άνθρωπο, ο οποίος έκανε το έγκλημα να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των συναδέλφων του, δεχόμενος αλλεπάλληλες εργασιακές διώξεις.

 Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ
Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Με σημερινή αυτόφωρη διαδικασία από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης υπό την προεδρία της κας μάγκλαρη, ο συνάδελφος πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με 3ετη αναστολή, μετά από μήνυση σε βάρος του από την ιδιοκτησία τον ραδιοσταθμού «Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης, επειδή μετείχε σε ομάδα περιφρούρησης, καθώς  βρισκόταν σε εξέλιξη απεργία του σωματείου με αίτημα την αποπληρωμή δεδουλευμένων.

Θυμίζουμε ότι στον ραδιοσταθμό «Μετρόπολις» η ιδιοκτησία - διοίκησή του από ένα σύνολο  περίπου 30 εργαζομένων επέβαλε πρόσφατα εκ περιτροπής εργασία μόνο σε τρεις συνδικαλιστές εργαζόμενους της Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ με άμεσο αποτέλεσμα αυτοί να προσπαθούν να επιβιώσουν εδώ και τρεις μήνες με 400 ευρώ ανά μήνα. Χρήματα τα οποία παρακρατούνται ή καθυστερούν να αποπληρωθούν μαζί με τους μισθούς πολλών  εργαζομένων στο «Μετρόπολις».
 
Η Συντονιστική Επιτροπή αρνείται να σχολιάσει στο παραμικρό την καταδίκη του συναδέλφου μας. Τα συμπεράσματα είναι απλά και καθαρά και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Σε παλιές εποχές που φαίνεται επανέρχονται ραγδαία κάποιες καταδίκες θυμίζουμε ότι αποτελούσαν και αναγνωρίζονται μέχρι σήμερα ως εύσημα και τίτλοι συνδικαλιστικής τιμής και παρουσίας.
      
Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον συνάδελφο πρόεδρο και δεσμευόμαστε δημόσια ότι με κάθε τρόπο ενισχύουμε την εργασιακή και, από τώρα πλέον και δικαστική, μάχη του σωματείου.
Ενώνουμε την διαμαρτυρία μας με τις Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις εργαζομένων που συμπαρίστανται στον πρόεδρο της Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου. Ταυτόχρονα, καλούμε το ΣΕΠΕ, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Εσωτερικών με άμεσους ελέγχους να απαντήσουν τις επόμενες ημέρες σε συγκεκριμένα ερωτήματα που προκύπτουν για την συνολική λειτουργία και τις εργασιακές υποχρεώσεις του συγκεκριμένου ραδιοσταθμού.

Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP