Ανάγκη περιφρούρησης της απεργίας στην εφημερίδα "Αυριανή"

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Τελικά, το τυπωμένο απεργοσπαστικό φύλλο της "Αυριανής", τόσο του Σαββάτου όσο και της Κυριακής, δεν κυκλοφόρησε, χάρη στην επιμονή των αγωνιζόμενων εργαζόμενων και την δυναμική παρουσία των λιγοστών αλληλέγγυων.

UPDATE: 17:00
Οι εργαζόμενοι, έχοντας αποτρέψει μέχρι στιγμής την κυκλοφορία του απεργοσπαστικού φύλλου, ζητάν ενίσχυση για τις ώρες 18:00 - 21:00 το απόγευμα.

UPDATE: Σάββατο 19/03, 14:00:
Ο Κουρής "στριμωγμένος" μετά τη χθεσινή άμεση απάντηση εργαζόμενων και αλληλέγγυων προσπαθεί να διακινήσει αυτή την στιγμή τα απεργοσπαστικά φύλλα που τυπώθηκαν αλλά δεν μπήκαν στα βανάκια της διανομής. Οι εργαζόμενοι ζητάνε και πάλι την παρουσία κόσμου να περιφρουρήσει την απεργία.

UPDATE 04.32Με τις λούμπεν τακτικές που τον διακρίνουν ο Κουρής εκτύπωσε κανονικά το σημερινό φύλλο της «Αυριανής», επιχειρώντας να τσαλαπατήσει την 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων που ξεκίνησε σήμερα. Ανάχωμα σε αυτή την απόπειρα κυκλοφορίας στάθηκαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που μαζί με μέλη της συνέλευσής μας και λίγους ακόμα αλληλέγγυους εργαζόμενους (κυρίως από τηλεοπτικά κανάλια), συγκρότησαν την περιφρούρηση της απεργίας. Από την πλευρά του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκπροσωπήθηκε από δύο μόλις μέλη του εκ των οποίων ο ένας συνταξιούχος. Έστω κι έτσι, αυτή η μικρή παρουσία των αλληλέγγυων εμπόδισε την κυκλοφορία του απεργοσπαστικού φύλλου.


UPDATE 12:16
Γύρω στα 50 άτομα παραμένουν συγκεντρωμένα στις εγκαταστάσεις της "Αυριανής" και του "Φίλαθλου" στον Ταύρο. Ο Κουρής επιμένει στην απεργοσπασία και αυτή τη στιγμή υπάρχει η πληροφόρηση ότι τυπώνει την εφημερίδα. Σε λίγο αναμένεται να βγουν τα πρώτα φορτηγά με τα απεργοσπαστικά φύλλα. Ισχυρή η παρουσία και των security της εταιρείας.

***
Εν εξελίξει βρίσκεται η 48ωρη απεργία στην "Αυριανή", που λαμβάνει χώρα από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής (18/03) και θα συνεχιστεί μέχρι τις 6:00 το πρωί της Κυριακής (20/03).

Σε συγκέντρωση εργαζομένων και αλληλέγγυων για την περιφρούρηση της απεργίας, μετά τις 21.00 σήμερα, καλούν οι συνάδελφοι που παρίστανται αυτή τη στιγμή στην εφημερίδα.

Η "Αυριανή" βρίσκεται στην οδό Δήμητρος 31, στον Ταύρο.

Στην επίθεση των αφεντικών, 
η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP