Κυλιόμενες 24ωρες απεργίες στις «Αττικές Εκδόσεις» του Φιλιππόπουλου

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011Λίγες μέρες μετά την πρόταση για μείωση κατά 15% των μισθολογικών κλιμακίων που προβλέπει η ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Περιοδικό Τύπο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου (ΣΕΠΤ), Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, προχώρησε επικεφαλής της εταιρείας «Αττικές Εκδόσεις» στην απόλυση τριών εργαζομένων που δεν δέχθηκαν μονομερή μείωση των μισθών τους. Ανάμεσα στους απολυμένους (γραφίστα και υπάλληλο) είναι και η συνδικαλιστική εκπρόσωπος της ΕΣΠΗΤ.

Οι εκδικητικές απολύσεις στρέφονται εναντίον εκείνων που τόλμησαν να αμφισβητήσουν το δικαίωμα του εργοδότη να κόβει μισθούς και ώρες εργασίας κατά το δοκούν. Η συνδικαλιστική εκπρόσωπος της ΕΣΠΗΤ ήταν η πρώτη που δημοσίως δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτή τη μονομερή, άδικη και βλαπτική μεταβολή.

Σημειώνεται ότι οι συνάδελφοι απολύθηκαν την ίδια μέρα που η Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) ζήτησε τη μεσολάβηση του ΟΜΕΔ για την κατάρτιση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τον ΣΕΠΤ. Αλλά και την ίδια μέρα που η εταιρεία «Αττικές Εκδόσεις», που δια στόματος Φιλιππόπουλου βρίσκεται και αυτή αντιμέτωπη με την κρίση, απέκτησε το 100% της θυγατρικής της «Τηλεθεατής», εξαγοράζοντας το ποσοστό μειοψηφίας 28,33% από την εταιρεία Conatex Trading Limited. Με το τίμημα της εξαγοράς να ανέρχεται στα 2,1 εκατ. ευρώ!

Έπειτα από την ομόφωνη πρόταση των εργαζομένων στη συνέλευσή τους που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της επιχείρησης την Πέμπτη 24/3/, η ΕΣΠΗΤ και η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων (ΠΕΛ) αποφάσισαν την πραγματοποίηση κυλιόμενων 24ωρων απεργιών στις εταιρείες του Ομίλου των Αττικών Εκδόσεων (ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΕ) τη Δευτέρα και την Τρίτη (28 και 29 Μαρτίου.

Οι απεργίες πραγματοποιούνται προκειμένου να ανακληθούν άμεσα οι πρόσφατες εκδικητικές απολύσεις και να σταματήσει άμεσα κάθε απόπειρα βλαπτικής μεταβολής των ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων, καθώς και η μέσω αυτής καταστρατήγηση των ισχυουσών ΣΣΕ που καταρτίζουν οι Ενώσεις.

Η παρουσία μας για την περιφρούρηση της απεργίας στις «Αττικές Εκδόσεις» (Λ. Κηφισίας 40, Μαρούσι) είναι επιβεβλημένη.

* Για την εργοδοτική επίθεση που εκδηλώνεται στο χώρο του Περιοδικού Τύπου αναλυτικό ρεπορτάζ στο Παρατύπως.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP