Ανταπόκριση από "Αττικές Εκδόσεις" - Ανάγκη στήριξης της 2ης μέρας της απεργίας

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε από εργαζόμενους των "Αττικών Εκδόσεων" ανταπόκριση από τη σημερινή μέρα απεργίας:

Η περιφρούρηση της απεργίας στις Αττικές Εκδόσεις σήμερα αποδείχτηκε, κατά γενική ομολογία, κλειδί για την επιτυχία της. Έδωσε τη δυνατότητα που αναζητούσαν οι εργαζόμενοι να μην μπουν να εργαστούν και, με εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, οι υπόλοιποι (ή ακόμη και ορισμένοι απ' όσους αρχικά αντέδρασαν) στήριξαν την απεργία ενεργά με την πολύωρη πρόθυμη παραμονή τους στον προαύλιο χώρο και τη θετική στάση τους στη συνέλευση που ακολούθησε.

Μάλιστα, έμειναν κυριολεκτικά αμετακίνητοι όταν, παρουσία της αστυνομίας, ο νομικός σύμβουλος και ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου, καλούσαν επιδεικτικά «όσους θέλουν να εργαστούν να μπουν στο κτίριο», σε μια απεχθή προσπάθεια να τους εκφοβίσουν και να τους μετατρέψουν σε συνεργούς και όργανα των επιδιώξεών τους.

Στη συνάντηση με τα σωματεία ο Φιλιππόπουλος ήταν αδιάλλακτος για τις τρεις απολύσεις. Με την ίδια αδιαλλαξία πρέπει να απαντήσουμε κι εμείς! Ο αγώνας των εργαζομένων στις Αττικές έχει τις δυνατότητες να γίνει παράδειγμα και σημαία για όλο τον κλάδο, αρκεί εμείς να είμαστε όλοι εκεί! Δεν υπάρχει περιθώριο απουσίας και ολιγωρίας.

Αύριο, δεύτερη μέρα απεργίας, η εργοδοσία και οι εργαζόμενοι που την στηρίζουν ή θα εξαναγκαστούν να τη στηρίξουν θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι, υπάρχει μεγάλη περίπτωση η αστυνομία να είναι εκεί από το πρωί και να παρέμβει ακόμη και με συλλήψεις αν «παρεμποδιστούν» οι εργαζόμενοι να μπουν για δουλειά. Το ραντεβού είναι στις 7:30 πμ, Κηφισίας 40, σας περιμένουμε όλους εκεί!

Οι ώρες του αγώνα στις Αττικές είναι κρίσιμες, μπορούμε να νικήσουμε και να βάλουμε τη σφραγίδα της Αξιοπρέπειας και της Αλληλεγγύης!

Αναλυτική ενημέρωση και από το "Παρατύπως".

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP