Ενημέρωση από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία (Αθήνα)

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

19:55
Μία διμοιρία των ΜΑΤ διώχνει προς την Ερμού και τους τελευταίους των διαδηλωτών (περίπου 10-15 άτομα) που είχαν παραμείνει στην πλατεία του Συντάγματος.

19:45
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ σήμερα έγιναν 26 προσαγωγες, εκ των οποίων οι 9 έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις, και υπήρξαν 15 τραυματίες αστυνομικοί.

19:00
Πανεπιστημίου, Σταδίου, Συγγρού, Β. Σοφίας και Β. Αμαλίας παραδόθηκαν στην κυκλοφορία. Ελάχιστοι διαδηλωτές έχουν παραμείνει στα Προπύλαια αλλά και στην πλατεία Συντάγματος όπου έχουν κάνει κύκλο γύρω από μια καιόμενη μηχανή της ομάδας Δ.

18:45
Μικρός αριθμός διαδηλωτών βρίσκεται συγκεντρωμένος στα Προπύλαια ενώ μια άλλη μικρή ομάδα διαδηλωτών βρίσκεται έξω από το μετρό του Συντάγματος.

18:30
Κατασταλτικές δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν και εκδιώχνουν με τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και τους τελευταίους διαδηλωτές που απέμειναν στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές απαντούν με πέτρες αλλά οι μπάτσοι είναι πολυάριθμοι και τους απωθούν προς την Πανεπιστημίου.

18:10
Λίγος κόσμος έχει παραμείνει στο Σύνταγμα καθώς οι δρόμοι έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία (εκτός από το δρόμο μπροστά από το Κυνοβούλιο) και το μετρό λειτουργεί κανονικά. Οι κατασταλτικές δυνάμεις έχουν εμφανή πρόθεση να διώξουν και αυτούς τους τελευταίους.

17:30
Σε κινήσεις διαμαρτυρίας προέβησαν νωρίτερα κάτοικοι της Κερατέας, οι οποίοι διαδηλωσαν με δικό τους πανώ, όπως πληροφορούμαστε από εδώ και εδώ.

17:05
Φωτογραφίες από το Reuters και βίντεο (1 , 2) από το RT από τη σημερινή απεργιακή ημέρα.

16:00
Συνεχίζεται ανά τακτά διαστήματα η ρίψη χημικών από τους μπάτσους με άπώτερο στόχο να διώξουν το συγκεντρωμένο κόσμο. Η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική. Αυτή τη στιγμή περίπου 3.000 διαδηλωτές παραμένουν έξω από το Κυνοβούλιο και καλούν τον υπόλοιπο κόσμο κατέβει και να τους πλαισιώσει.

15:55
Βίντεο του BBC από τη επίθεση των μπάτσων στο Σύνταγμα κάποιες ώρες νωρίτερα.

15:10
Επίθεση (χαμηλής έντασης) με πέτρες από κάποιους διαδηλωτές στις κατασταλτικές δυνάμεις που είναι παραταγμένες μπροστά από το κυνοβούλιο. Η κατάσταση παραμένει σχετικά ήρεμη.

 14:30
Περίπου 5.000 διαδηλωτές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα, μπροστά από το Κυνοβούλιο. Τα χημικά έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα αλλά ο κόσμος είναι αποφασισμένος να παραμείνει. Γιουχαρίστηκε το μπλοκ του Συνασπισμού που πέρασε μπροστά από το Κυνοβούλιο αλλά δεν παρέμεινε εκεί παρά τις προτροπές των ήδη συγκεντρωμένων διαδηλωτών.

14:20 
Αρκετός κόσμος κατεθύνεται προς Μοναστηράκι και στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα για να μπορέσει να αναπνεύσει. Διαδηλωτές προσπαθούν να προσεγγίσουν ξανά την πλατεία Συντάγματος.

14:05
Διαδηλωτής συνελήφθη πριν από λίγο στην Πανεπιστημίου ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε διάφορα σημεία κατά μήκος της πορείας.

13:55
Μεγάλος όγκος της πορείας έχει παραμείνει ακινητοποιημένος στη Σταδίου και δεν μπορεί να πλησιάσει στην πλατεία Συντάγματος. Η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική από τα δακρυγόνα.

13:45
Διαδηλωτές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα Προπύλαια και προσπαθούν να ανασυνταχθούν. Η διάθεση του κόσμου παραμένει μαχητική και οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα πέριξ του Συντάγματος.

13:35
Το μπλοκ της ΟΛΜΕ δέχθηκε επίθεση από τις κατασταλτικές δυνάμεις στα Χαυτεία. Στο Σύνταγμα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και μπάτσων και έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών. Κόσμος έτρεξε προς την Ερμού για ασφάλεια. Η πορεία είναι αρκετά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη απεργιακή πορεία της 15ης Δεκεμβρίου.

13:15
Τελείωσε και η ομηρία του μέλους του Συλλόγου Μεταφραστών-Επιμελητών-Διορθωτών. Η πορεία έχει ξεκινήσει και ο παλμός είναι πολύ δυνατός.

12:50
Πάρα πολύς κόσμος κόσμος βρίσκεται αυτή τη στιιγμή στο κέντρο της Αθήνας. Στην Πατησίων κατασταλτικές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν πάρει θέση πάνω στα πεζοδρόμια δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας και καθιστώντας σαφές οτι δεν θα χαριστούν σε καμία περίπτωση.

12:30
Μέλος του Συλλόγου Μεταφραστών-Επιμελητών-Διορθωτών προσήχθη στη ΓΑΔΑ επειδή στην κατοχή του βρέθηκε... το πανό του Συλλόγου! Ο πόλεμος νεύρων είναι γνωστή κασταλτική τακτική αλλά στην τρέχουσα συγκυρία αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2011 - 1:40 π.μ.  

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1266029

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP