48ωρη απεργία στα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης «Αγγελιοφόρος» και «Μακεδονία»

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται την Παρασκευή και το Σάββατο, 11 και 12 Φεβρουαρίου όλοι οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, υπάλληλοι, τεχνικοί) στα συγκροτήματα Τύπου της Θεσσαλονίκης, «Αγγελιοφόρος», «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά», ως πρώτη αντίδραση στην απόφαση των δύο εργοδοσιών, να εφαρμόσουν από αύριο Πέμπτη το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας σε όλα τα έντυπά τους.

Τις αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις έλαβαν σε αντίστοιχες συνεδριάσεις τους τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ), της Ένωσης Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης (ΕΤΗΠΤΘ) και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), εκφράζοντας παράλληλα την απόφασή τους να συντονίσουν τη δράση τους και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να μη περάσει το μέτρο των εργοδοτών που συρρικνώνει παραπέρα τα ήδη ψαλιδισμένα εισοδήματα δημοσιογράφων, τεχνικών και υπαλλήλων.


Η ΕΣΗΕΜ-Θ με σχετική ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της στα δύο συγκροτήματα σε εργασιακή συνέλευση την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου στις 12,30 το μεσημέρι στην έδρα της Ένωσης.

Αν και η ΕΤΗΠΤΘ ανέστειλε την προκηρυχθείσα για αύριο 24ωρη απεργία, μετά την υποχώρηση της εργοδοσίας του «Αγγελιοφόρου» και την επαναπρόσληψη της απολυθείσας συναδέλφισσάς τους, Ελένης Βουζουκλά, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που προκήρυξαν οι τέσσερις ενώσεις του κλάδου κατά του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.

Εξάλλου, 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου κήρυξε η ΕΤΙΤΑ για τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER για την μη καταβολή των δεδουλευμένων.

"Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER βρίσκονται απλήρωτοι, χωρίς να ξέρουν αν και πότε θα πληρωθούν. Ζητάμε από την Διοίκηση του ALTER να καταβάλλει άμεσα τα δεδουλευμένα μηνός Ιανουαρίου και ζητάμε επιτέλους μια ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι στο σταθμό μιας και αισθανόμαστε ότι είμαστε στον αέρα εμείς και οι οικογένειές μας, μη γνωρίζοντας αν έχουμε μέλλον στην εταιρεία ή όχι.

Οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ALTER που για 10 και πλέον χρόνια στηρίζουν τον σταθμό με την εργασία τους, δεν μπορούν να ζούνε κάτω από αυτό το καθεστώς ανασφάλειας και αξίζουν μιας καλύτερης αντιμετώπισης από την Διοίκηση του σταθμού.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER μέλη μας και μη να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία".

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP