Τρίτη 48ωρη απεργία σε «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά» - 24ωρη στο ALTER

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Νέα 48ωρη απεργία στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά», την τρίτη συνεχόμενη, κήρυξε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Η απεργία αρχίζει σήμερα και λήγει το πρωί  της Παρασκευής. Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι να εγκαταλείψει άμεσα η εργοδοσία τα σχέδια για την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας και να εξετάσει τις προτάσεις των εργαζομένων για την ανάπτυξη των ΜΜΕ της επιχείρησης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ συγκαλεί συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά» αύριο, στις 11 π.μ., στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης Συντακτών.

Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία επιμένει στις περικοπές μισθών για ένα χρόνο που κατά μέσο όρο κυμαίνονται στο 20% και φθάνουν μέχρι και 30% για όσους έχουν άλλη μισθωτή εργασία ή ανήκουν στα υψηλά κλιμάκια. Η περικοπή θα έχει τη μορφή δανεισμού (!) και τα χρήματα θα επιστραφούν αφού η επιχείρηση καταστεί κερδοφόρα(!!!). Οσο για τις απολύσεις δεν υπήρξε καμία δέσμευση. Αναλυτικό ρεπορτάζ στον Ασύνταχτο Τύπο.

* Χωρίς ενημερωτικές εκπομπές και ειδήσεις θα κυλήσει σήμερα το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, ύστερα από την 24ωρη απεργία που κήρυξαν από τις 6 το πρωί οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση καταβολής των μισθών τους. Η εργοδοσία κατέθεσε αγωγή κατά των τριών συνδικαλιστικών Ενώσεων που κήρυξαν την απεργία (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΠΗΕΑ), προκειμένου να βγει παράνομη και να μην πραγματοποιηθεί.

* Και απολύσεις θα κάνει και μειώσεις αμοιβών μέσω της εκ περιτροπής εργασίας και, άμα λάχει, θα  θα κλείσει την εφημερίδα "Goal news" και τον "Sedra FM" o Φώτης Μπόμπολας. Λεπτομέρειες για την εργοδοτική ασυδοσία του Μπόμπολα στο greektv.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP