Σε απεργία σε όλα τα ΜΜΕ στις 23/2 καλεί το Διασωματειακό

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Σε συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου καλεί το Διασωματειακό σε σχετική ανακοίνωσή του. Την ίδια στιγμή, η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για επιχείρηση αποδόμησης των κεκτημένων, ανατροπή των υφιστάμενων συνθηκών και υποβάθμιση της ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να εξαγγέλει κινητοποιήσεις. Κατά τα λοιπά, σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη μια ακόμη συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τους εκδότες (από αυτές που αναβάλλονται), υποτίθεται για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Διασωματειακού:

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ συζητήθηκαν οι συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών με στόχο την κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη και τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις μισθών και αμοιβών φωτορεπόρτερς, εκ περιτροπής εργασία, μειωμένη απασχόληση για τον ίδιο όγκο εργασίας, μονομερή αλλαγή ειδικότητας.

Οι εργαζόμενοι συντάκτες, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό, απειλούνται να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά, μέσα από θολές νομοθετικές ρυθμίσεις, που υπαγορεύονται και εκτελούνται από την κυβέρνηση, με στόχο την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, την καθιέρωση εργασιακού Μεσαίωνα σε όλες τις εκφάνσεις της ατομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, με την κατάργηση ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων ζωής. Η οικονομική κρίση δεν θα γίνει το πρόσχημα μιας άθλιας εκμετάλλευσης για την επιστροφή καθεστώτων δουλοπαροικίας και την υποταγή της είδησης για την δημιουργία μιας φιμωμένης δημοκρατίας.

Ήδη στα ανοιχτά μέτωπα όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αγωνιστικές δράσεις με Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, Μακεδονία, TELE TIME, Ant1 και Ρυθμό στο ραδιόφωνο, Star Channel, Όμιλο Αλαφούζου, ΑNTENNA TV, Αττικές Εκδόσεις, Πήγασο, ALTER TV, Αυριανή, Φίλαθλο, καθημερινά προστίθενται και άλλα, απόδειξη της στοχευμένης προσπάθειας που οφείλουμε σύσσωμοι να συστρατευτούμε για την αντιμετώπισή της.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τέλους μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Η Συντονιστική Επιτροπή εισηγείται προς τα Δ.Σ. των Ενώσεων και την Ομοσπονδία μας την συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Και η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απορρίπτει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή ενέργεια του εκδότη κ. Φώτη Μπόμπολα, ιδιοκτήτη των εφημερίδων «ΕΘΝΟΣ», «GOAL NEWS » και του ραδιοσταθμού «SENTRA FM», που επιχειρεί αποδόμηση όλων των κεκτημένων του Κλάδου για την εργασία και την αμοιβή εργασίας, εκτός των άλλων, κατά τις Κυριακές και αργίες, καθώς και την εργασία του Σαββάτου.

Με τον τρόπο αυτό η ιδιοκτησία της εταιρείας «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» δεν επιχειρεί μόνο ανατροπή των υφισταμένων συνθηκών, αλλά υποβαθμίζει και την έννοια της Ενημέρωσης, που μόνο η δημοσιογραφική εργασία μπορεί να εγγυηθεί. Η εργοδοσία με τις μεθοδεύσεις της αυτές επιχειρεί να καταστήσει ένα δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα, που υπακούει σε όρους της αγοράς και του Μνημονίου…

Το Δ.Σ. που ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό στη σημερινή συνεδρίασή του καλεί τους συναδέλφους να μην συναινέσουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

Ανάλογες πρωτοβουλίες άλλωστε εξυφαίνονται και σε άλλα συγκροτήματα (ΔΟΛ, ΣΚΑΪ) και άλλους Εκδοτικούς Ομίλους με εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, γεγονός που σαφώς συνδέεται με την κωλυσιεργία των εργοδοτικών Ενώσεων των ΜΜΕ για τη σύναψη νέας ΣΣΕ, ώστε να δρομολογήσουν τετελεσμένα στα μέτρα τους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μαζί με όλους τους συναδέλφους δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ανατροπή δικαιωμάτων, ελευθεριών και εργασιακών σχέσεων, επειδή η Ενημέρωση αποτελεί υπόθεση Δημοκρατίας και είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών.

Ήδη, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, συγκαλούνται συνελεύσεις των συναδέλφων για τα θέματα αυτά.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP