ΕΔΩ ΑΝΤ1: σας μιλάει ο ρ/σ που εκτελεί τους εργαζόμενους και επιδιώκει τη φυλάκιση των εκπροσώπων τους

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Αυτοί εκεί στη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΝΤ1, όχι μόνο δεν έχουν χάσει τη μπάλα, αλλά προσπαθούν να αποβάλλουν από το παιχνίδι συνειδητά, προμελετημένα και αναίσχυντα όλους τους εργαζόμενους,  γιατί τους κάθονται ως τσίμπλα στην... τσέπη.

Έχοντας την πλήρη επίγνωση των διευθυντικών καθικιών, που προσπαθούν να διασφαλίσουν τους μισθούς των δεκαχιλιάδων και άνω ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως, εξολοθρεύουν τον έναν μετά τον άλλο τους εργαζόμενους με φανερό στόχο τον αφανισμό όλων από τον ραδιοσταθμό και την επαναστελέχωσή του με νεοπροσληφθέντες από την τάξη των νεαρών ανέργων με την προϋπόθεση να μην ανήκουν σε σωματείο, με αποδοχές της τάξης των 500 έως 700 ευρώ και με αόρατο ωράριο εργασίας.


Στα πλαίσια του πολέμου που έχουν κηρύξει αποκλειστικά στους εργαζόμενους, αδειάζουν μέσω σωρείας απολύσεων τον ραδιοσταθμό από το προσωπικό του, δηλώνοντας στα δικαστήρια, ξεδιάντροπα και ανερυθρίαστα, ότι απολύουν όποιον είναι παντρεμένος/νη, έχει παιδιά και προϋπηρεσία γιατί κοστίζει περισσότερο από κάποιον χωρίς οικογενειακά βάρη και προϋπηρεσία. Τελευταίο τους ανδραγάθημα η απόλυση τεχνικού, μητέρας, με 16 χρόνια προϋπηρεσίας.

Προκειμένου να διασφαλίσουν τους εξωφρενικούς μισθούς τους, τα μεγαλοστελέχη, προχωρούν ακόμη ένα βήμα παραπέρα με την κίνηση της διοίκησης του ραδιοσταθμού ΑΝΤ1 να ζητά με αγωγή της 80.000 ευρώ (!) επί ποινή φυλάκισης του προέδρου και της γενικής γραμματέως για 1 χρόνο (!) της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ).

Αυτή είναι η τρομοκρατική τους απάντηση απέναντι στις κινητοποιήσεις που προέκυψαν ως αντίδραση στις προκλητικές απολύσεις και στις παραβιάσεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των συναδέλφων μας, απέναντι στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο ραδιοσταθμό ΡΥΘΜΟ την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου για τη μη εφαρμογή της ΣΣΕ και την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο ραδιοσταθμό ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου για την παραβίαση του καθημερινού ωραρίου εργασίας.


Ακολουθεί η σχετικά ανακοίνωση της ΕΤΕΡ:

"Οι διοικούντες τον ραδιοσταθμό Αντέννα, προσπαθούν, ανεπιτυχώς να καταστείλουν το φρόνημα και την αγωνιστικότητα των μελών μας. Ονειρεύονται την πλήρη απαγόρευση του συνδικαλίζεσθαι και την ποινικοποίησή του. Ερημοποιούν συνεχώς τις ζωές εργαζομένων προσθέτοντάς τους, με τις ευλογίες των κυβερνώντων, στους ανέργους. Δηλώνουν στα Ελληνικά Δικαστήρια, ξεδιάντροπα και ανερυθρίαστα, ότι απολύουν όποιον είναι παντρεμένος/νη, έχει παιδιά και προϋπηρεσία γιατί κοστίζει περισσότερο από κάποιον χωρίς οικογενειακά βάρη και προϋπηρεσία. 

Μεταλλάσσουν αποινώς, στην ουσία, το πρόγραμμα του ιστορικού ραδιοσταθμού από ενημερωτικό σε μουσικό. Αδειάζουν μέσω σωρείας απολύσεων τον ραδιοσταθμό από το προσωπικό του προσπαθώντας να τον κάνουν(;) θελκτικό προϊόν μεταπώλησης(;). Και τέλος, αφού η κυβέρνηση τούς κλείνει το μάτι, ζητούν την ολοσχερή οικονομική αλλά και βιολογική σύνθλιψη της Ένωσης και των στελεχών της.

Το τελευταίο τους σκαλοπάτι κατεβαίνουν τα golden boys του Αντέννα προκειμένου να διαφυλάξουν τα παχυλά τους πορτοφόλια, την προκλητική τους ζωή στην πλάτη των εργαζομένων του Αντέννα αλλά και να δικαιολογήσουν δήθεν έργο μέσω απολύσεων και παρανομιών μη εφαρμογής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αντί να ασχοληθούν με την ποιοτική ανέλιξη της εργασίας τους αναφορικά με το παραγόμενο πρόγραμμα του ραδιοσταθμού, αντί να στερεώσουν μια σχέση εμπιστοσύνης των εργαζομένων και των διοικούντων, ώστε να υπάρξει θετικό πρόσημο στο παραγόμενο έργο, προχωρούν σε κατά μέτωπο επίθεση στο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, επειδή κάναμε το αυτονόητο: κινητοποιήσεις ως αντίδραση στις προκλητικές απολύσεις και στις παραβιάσεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μας.

Καλούμε τους «διοικούντες» του ραδιοσταθμού Αντέννα να αφήσουν τη συμπεριφορά τύπου σερίφη γιατί δεν τους παίρνει. Να κοιτάξουν να συμμαζέψουν τα του οίκου τους και τις καθημερινές παρανομίες τους.

Καλούμε το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας να ελέγξει το ημερήσιο πρόγραμμα εργασίας των Τεχνικών το οποίο βρίθει παραβιάσεων της ΣΣΕ μας. Καλούμε το ΣΕΠΕ να απαντήσει στην προκλητικότητα της διοίκησης του ραδιοσταθμού που διατείνεται ότι και να ελέγξει το ΣΕΠΕ θα βάλει κανένα 3άρι χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και τέλος. Καλούμε το ΣΕΠΕ και το ΚΕΠΕΚ Αθηνών να ρίξει μια ματιά στις απαράδεκτες συνθήκες εξαερισμού και υγιεινής.
Καλούμε το Ε.Σ.Ρ να ελέγξει την νομιμότητα της άδειας του ραδιοσταθμού Αντ1, καθώς η διοίκησή του προσπαθεί να αποδομήσει την ειδησεογραφική του δομή.  Καλούμε τέλος την κυβέρνηση να βάλει τέρμα στον κατήφορο της αντεργατικής υστερίας των εργοδοτών με την άμεση κατάργηση και στα χαρτιά επιτέλους της δήθεν … κοινωφέλειας των ιδιωτικών ραδιοσταθμών. 

Η κερδοσκοπία και η αντεργατική συμπεριφορά των διοικούντων του ιδιωτικού ραδιοσταθμού Αντέννα με την παράλληλη χρήση του αγαθού της δημόσιας συχνότητας δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζονται κοινωφελές έργο. Πρόκειται για σκανδαλώδη συμπεριφορά χαϊδέματος της εργοδοσίας από τους κυβερνώντες.  Οι απειλές, η ποινικοποίηση και οι διώξεις μάς ατσαλώνουν και να είστε σίγουροι δίνουν, πραγματικά, μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο νόημα στο αγώνα μας για την υπεράσπιση των εργαζομένων και της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μας.

ΥΓ. Η παρούσα δεν υπογράφεται, για λόγους δεοντολογίας, από τον Πρόεδρο και την Γενική Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά από τους αναπληρωτές τους, καθ όσον είναι εναγόμενοι της από 15/2/2011 αγωγής του ΑΝΤ1 που μας επεδόθη χθες και με την οποία ζητούνται 80.000 ευρώ υπό την απειλή φυλάκισης 1 έτους για τον καθένα."

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP