Για την υπόθεση του συλληφθέντα συναδέλφου Σ.Μ., το Σάββατο 05/02

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Από το πρωί του περασμένου Σαββάτου διμοιρίες ΜΑΤ είχαν ζώσει το Πολυτεχνείο, αποκλείοντας όλες τις εισόδους (Στουρνάρη, Τοσίτσα, Πατησίων). Το βράδυ τις ίδιας ημέρας είχε προαναγγελθεί να λάβει χώρα στο Πολυτεχνείο συναυλία  αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας που βρίσκονται στα Προπύλαια, το Πολυτεχνείο, αλλά και στην οδό Ηπείρου.

Τελικά, λόγω του αποκλεισμού του χώρου, μετά από εντολή του πρύτανη για μη διεξαγωγή της συναυλίας με το πρόσχημα της "υποψίας μεταφοράς των μεταναστών από το κτίριο της οδού Ηπείρου στο Πολυτεχνείο", η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων. Η προκλητική παρουσία της αστυνομικής δύναμης και το ουσιαστικό σφράγισμα ενός πανεπιστημιακού χώρου αποδείκνυαν περίτρανα ότι καμία εκδήλωση αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι σύγχρονοι είλωτες για το ελληνικό κράτος και κεφαλαίο- οι μετανάστες - δεν θα γίνει ανεκτή.

Η αντίδραση των αλληλέγγυων στην αστυνομική παρουσία ήταν αναπόφευκτη, με τα ΜΑΤ να πνίγουν για ακόμα μία φορά την περιοχή με χημικά. Στο σωρό, ως είθισται, οι δυνάμεις συνέλαβαν τον Σ.Μ., συνάδελφο εργαζόμενο στο χώρο του βιβλίου. Ο συνάδελφος όχι μόνο ξυλοκοπείται αγρίως, αλλά και παραπεμπεται στον ανακριτή στις 09/02, κατηγορούμενος για πρόκληση βαρειών σωματικών βλαβών σε κακουργηματικό βαθμό, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο κουκουλονόμος. Πρόκειται για τον ίδιο νόμο που στελέχη της σημερινής κυβέρνησης εδώ και δύο χρόνια υπόσχονται ότι θα καταργήσουν ως αναχρονιστικό. Πρόκειται για τον ίδιο παράλογο νόμο όπου η βροχή και το κρύο  ποινικοποιούνται και φυσικά βρίσκεται κατά το δοκούν στο νομικό οπλοστάσιο και της σημερινής κυβέρνησης.

Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο Σ.Μ. και θεωρούμε ότι η σύλληψή του είναι μια ακόμα προσπάθεια κρατικής καταστολής και ποινικοποίησης όσων αντιστέκονται στον σύχρονο πολιτικό και οικονομικό ολοκληρωτισμό, είτε πρόκειται για ντόπιους εργάτες, είτε για μετανάστες, είτε για κατοίκους γειτονιών, των οποίων η ζωή υποβαθμίζεται από τις επιλογές του κράτους και του κεφαλαίου.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον συνάδελφο Σ.Μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Τετάρτη 09/02, στις 09.30 π.μ. Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP