Εργατοπατέρες-αφεντικά, σημειώσατε Χ

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Πίσω από κλειστές πόρτες, με χαρακτηριστική τυπικότητα από μέρους της ΕΣΗΕΑ και  χαρακτηριστική προκλητικότητα από μέρους της ΕΙΗΕΑ, εργατοπατέρες και αφεντικά προσπαθούν να συμφωνήσουν σε μια νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους δημοσιογράφους, που θα τσακίζει τους εργαζόμενους, θα ικανοποιεί εργοδότες και κυβέρνηση, και θα δίνει βέβαια το πρόσχημα για ν' αποφευχθούν οι επάρατες κινητοποιήσεις, η περίφημη απεργία διαρκείας που είχε προαναγγείλει ο Σόμπολος αν δεν υπογραφόταν Συλλογική Σύμβαση. Μετά τις γλαφυρές προτάσεις των εκδοτών που θα διαβάσετε παρακάτω, το ραντεβού των δυο πλευρών (ή των δυο όψεων της ίδιας πλευράς, πάρτε το όπως θέλετε) ανανεώθηκε για την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.


[Αναδημοσίευση από Ασύνταχτο Τύπο]

Μειώσεις 15% στους μισθούς, εντατικοποίηση γαλέρας με κυλιόμενο 8ωρο, αποκλειστική απασχόληση και πολλά άλλα πρότειναν οι εκδότες στην σημερινή [Τετάρτη 12/1] διαπραγμάτευση που έγινε στην Αθήνα μεταξύ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΙΗΕΑ.

Τα αφεντικά του Τύπου εμφανίσθηκαν σε δύο γραμμές. Ο Ζορζ Μπομπολά το έπαιξε πολύ κακός. Πρότεινε μειώσεις αποδοχών κατά 15%, μείωση αποδοχών για την εργασία της Κυριακής από 100% σε 75% επί της ημερήσιας αμοιβής και φυσικά εμμέσως πλην σαφώς ελευθερία κινήσεων σε ό,τι αφορά της απολύσεις.

Ο άλλος, ο απλά «κακός» ο μεσιές Ψυχάρης πρότεινε «μηδενικές αυξήσεις» και «μηδενικές απολύσεις» αρκεί να γίνουν αποδεκτά τα εξής:
-Μία εργασία για τους δημοσιογράφους.  Η δεύτερη θα θεωρείται αναγκαστικά ως επιμίσθιο – Κυλιόμενο πενθήμερο ωράριο – Μείωση της αποζημίωσης για τη συνταξιοδότηση από το 70% στο 45% – Μη μεταφορά αργιών – Καθιέρωση 8ωρου για τους δημοσιογράφους.
 
Δεν υπήρξε συμφωνία και ορίσθηκε νέα συνάντηση στις 19 Ιανουαρίου. Τι έπραξε και πως απάντησε ο κυρ Πάνος; Δεν το γνωρίζουμε. Θα δείξει όταν θα περιγράφει… το πτώμα με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Τι λένε τα άλλα σαίνια της ΕΣΗΕΑ; Καμιά ενημέρωση θα πέσει σύντροφοι;

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP