Ανταπόκριση από την πρωινή μαθητική πορεία στην Αθήνα

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

13.55
Η πρώτη πορεία έκανε τον κύκλο της. Κόσμος παραμένει στα Προπύλαια για να ακολουθήσει την επόμενη προγραμματισμένη πορεία στις 16.00.

13.40
Η πορεία των περίπου 5.000 μαθητών πιέζεται από αστυνομικές δυνάμεις στα πλάγια, ενώ κατευθύνεται προς Προπύλαια μέσω της Πανεπιστημίου.

13.30
Ο σχηματισμός των ματ έξω από την βουλή (κάθετα στην πλατεία), δείχνει καθαρά την κατεύθυνση της μηδενικής ανοχής.

13.25
Κρότου λάμψης στο Σύνταγμα. Οι μαθητές είναι εξαγριωμένοι, ενώ δεν έχει ακόμα καταφέρει να στρίψει ολόκληρη η πορεία.

13.20
Η εμφάνιση αστυνομικών δυνάμεων σε στενά γύρω από την Σταδίου έγινε αφορμή για να ξεσπάσουν συγκρούσεις. Αυτή τη στιγμή η κεφαλή της πορείας βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην πλ. Συντάγματος. Στην Σταδίου πολλές βιτρίνες καταστημάτων έχουν σπαστεί.

13.15
Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή (πάνω από 5.000 διαδηλωτές) συνεχίζεται η πορεία, που έχουν καλέσει εκπαιδευτικοί σύλλογοι και το "Συντονιστικό Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών". Συγκρούσεις σημειώθηκαν στο ύψος των Χαυτείων (Σταδίου και Αιόλου), όπου βρίσκεται συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός αστυνομικών. Οι μαθητές απώθησαν τις δυνάμεις καταστολής όταν επιχείρησαν να πλευρίσουν την πορεία στην οδό Ε. Μπενάκη, οι οποίες οπισθοχωρώντας εκτόξευσαν εναντίον τους χημικά και φωτοβολίδες κρότου λάμψης.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP