Σε κάθε διαδήλωση και ένας δαρμένος φωτορεπόρτερ - Νέα καταγγελία

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010


Την άγρια βαρβαρότητα που δέχοντται από τις κατασταλτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων καταγγέλουν, για άλλη μια φορά, οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ και, για του λόγου το αληθές, μαζί με τη σχετική φωτογραφία που επιβεβαιώνει περίτρανα το γεγονός, παραθέτουν και ένα μικρό χρονικό. Κατά διόλου συμπτωματικό χρόνο, οι επιθέσεις ενατίον τους έχουν αυξηθεί την τελευταία περίοδο. Ακολουθεί η νέα καταγγελία της "Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας".

Για μία ακόμη φορά η κρατική βία κατά των λειτουργών του Τύπου επαναλήφθηκε . Στην μεγάλη πανεργατική απεργία, της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 15-12-2010 χτυπήθηκε αναίτια και βάναυσα ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ .

Συγκεκριμένα ενώ κάλυπτε φωτογραφικά τα επεισόδια στο Σύνταγμα, αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ τον χτύπησε με κλομπ πισώπλατα στο κεφάλι, παρ΄ όλο που ήταν εμφανής η ιδιότητά του. Στην διαμαρτυρία του στον εν λόγω αστυνομικό , προπηλακίστηκε και από έτερο αστυνομικό. Αυτό αποδεικνύεται από φωτογραφικό και από βιντεοσκοπημένο ντοκουμέντο που επισυνάπτεται.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις επιθέσεις κατά των φωτορεπόρτερ

6/12/2010: επίθεση των ΜΑΤ και σπάσιμο του χεριού του στο φωτορεπόρτερ Maxime Cyselinck

17/11/2010: επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ στον φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσίνη

15/10/2010: επίθεση των ΜΑΤ κατά καμεραμάν και φωτορεπόρτερ στην Ακρόπολη

26/2/2010: επίθεση κατά ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ στο πανεργατικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

9/1/2009: άγρια επίθεση και ξυλοδαρμός καμεραμάν, φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

22/5/2009: παράνομη σύλληψη και κράτηση του συναδέλφου από το Εκουαδόρ Ντανιέλ Πατίνο Φλορ

6/12/2009: η δημοσιογράφος Έλλη Ζώτου παρασύρεται από μηχανάκι αστυνομικού. Την επόμενη μέρα συλλαμβάνεται ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γέτου.

19/12/2008: άγριος ξυλοδαρμός τριών φωτορεπόρτερ από τα ΜΑΤ.

Επειδή θεωρούμε ότι αυτά πλέον είναι συνειδητά και καθοδηγούμενα από διάφορα κέντρα για την φίμωση της ελευθεροτυπίας, γιατί πιστεύουμε ότι μας έχουν κηρύξει ξεκάθαρα τον πόλεμο (αυτό αποδεικνύεται σε κάθε διαδήλωση και ένας δαρμένος φωτορεπόρτερ) και επειδή στις μέχρι τώρα έγγραφες καταγγελίες μας δεν υπάρχει αποτέλεσμα , ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ και ΖΗΤΑΜΕ άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Παπουτσή όπως και με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή , προκειμένου να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, γιατί φοβόμαστε ότι στο τέλος θα θρηνήσουμε θύματα.

Η επίθεση σε έναν από εμάς, είναι επίθεση σε όλους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP