Νέος εργοδοτικός τσαμπουκάς με απειλή προσωπικής κράτησης μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 9.30 το πρωί. 
Ενάντια στον τσαμπουκά των αφεντικών και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Αφού πρώτα ξεφτίλισαν τα συνδικαλιστικά μας όργανα, παίζοντάς τα στα χεράκια τους και ενώ εξακολουθούν να μας εμπαίζουν, οι καναλάρχες - εκδότες θεωρούν ότι όταν αγριεύουν τον τσαμπουκά τους με «νόμιμες» μεθόδους (που, κατά τα λοιπά, παραπέμπουν σε νονούς της νύχτας), θα επιβάλλουν με τη δικτατορία του τρόμου την υπακοή των εργαζόμενων μέσα στα μαγαζιά.


Με αυτό τον τσαμπουκά, που απορρέει από την εξουσία που έχουν αποκτήσει, τα αφεντικά στα ΜΜΕ, όχι μόνο δεν δείχνουν την παραμικρή υποχώρηση στον πόλεμο που έχουν κηρύξει απέναντι στον κόσμο που εκδουλεύουν αλλά, απεναντίας, προχωρούν - εκ νέου - σε περαιτέρω επίθεση. Ακόμη πιο ωμή και με θανατηφόρα στόχευση, σχεδόν ανάμεσα στα μάτια.

Αντιδρώντας στην κήρυξη από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ)  της 24ωρης απεργίας την προσεχή Τρίτη για τις πρόσφατες απολύσεις στη Θεσσαλονίκη στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας ΑΝΤ1 TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και MEGA, οι διευθύνσεις των δύο πρώτων «αδελφών» καναλιών στράφηκαν δικαστικά την Παρασκευή κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα, προσωπικά κατά του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΜ-Θ

Ζητώντας να μην επιμείνει η Ένωση στην απεργία καθώς εμφανίζονται σίγουροι ότι θα κριθεί παράνομη ή καταχρηστική. Και, κυρίως, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξαντλήσουν τα «νόμιμα» δικαιώματα τους, απειλώντας να ζητήσουν χρήματα για τα διαφυγόντα κέρδη και ζητώντας ακόμη και την προσωπική κράτηση των υπαιτίων σε περίπτωση που αυτοί επιμείνουν στην πραγματοποίηση της απεργίας αν αυτή κριθεί παράνομη.

Οι αγωγές αυτές εκδικάζονται το πρωί της Δευτέρας μετά τις 9 το πρωί. Ως πρώτη αντίδραση ο Ασύνταχτος Τύπος  - απ’ όπου και αλιεύσαμε τις εξελίξεις - καλεί όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 9.30 το πρωί. Ενάντια στον τσαμπουκά των αφεντικών και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP