Καταπάτηση ασύλου απο αστυνομικούς στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παν/μίου Αθηνών

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε το κείμενο φοιτητών-τριων του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παν/μίου Αθηνών για την καταπάτηση ασύλου από αστυνομικούς, οι οποίοι εισέβαλαν κρατώντας πτυσσόμενα κλομπ στο χώρο της σχολής στην Καλαμιώτου 2, στην πλατεία Καπνικαρέας. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο βδομάδες που ένστολοι παραβιάζουν το άσυλο στο Πανεπιστήμιο των ΕΜΜΕ:
 
"Την Πέμπτη 9/12 στις 6 το απόγευμα,  μπάτσοι κυνηγούσαν μετανάστες -μικροπωλητές στην ευρύτερη περιοχή της Ερμού. Μερικοί κυνηγημένοι (γύρω στα 30 άτομα) εξ' αυτών κατευθύνθηκαν στο κτίριο της σχολής μας, που βρίσκεται στην περιοχή. Οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν το ξύλο και τη σύλληψη σχεδόν ποδοπατήθηκαν στις σκάλες.


Οι αστυνομικοί εισέβαλλαν για μια ακόμη φορά στο άσυλο του Πανεπιστημίου βρίζοντας και απειλώντας, ενώ τραμπούκιζαν σωματικά τους μετανάστες και χτυπούσαν εκφοβιστικά τα κλομπ τους σε τραπέζια και καρέκλες της εισόδου. Φοιτητές και φοιτήτριες που βρίσκονταν στο κτήριο, κατέβηκαν στο ισόγειο της σχολής, όπου ένας απο τους ένστολους τους όρμηξε βγάζοντας το πτυσσόμενο κλομπ του, ενώ ο άλλος απειλούσε πιάνοντας το όπλο του τους φοιτητές που αντιστέκονταν στην βαρβαρότητα των μπάτσων.

Μικροφωνική συγκέντρωση αντιπληροφόρησης για το περιστατικό στην πλατεία Καπνικαρέας αύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου
στις 16:00.

Τέτοιου είδους περιστατικά μας αφορούν όλους. 
Είτε υπερασπιζόμαστε έμπρακτα το άσυλο είτε γινόμαστε συνένοχοι της κατάργησής του.
Οι απαντήσεις μας θα είναι συλλογικές.
Κάτω τα χέρια απο το άσυλο.
φοιτητές- φοιτήτριες ΕΜΜΕ"

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP