Καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την ακόλουθη καταγγελία από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας:

Προς:
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο Παπουτσή

Είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας που επιτέθηκαν αναίτια, κακοποίησαν και τραυμάτισαν συναδέλφους μας φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους κατά την διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου [6/12].


Συγκεκριμένα ο συνάδελφος Maxime Cyselinck φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα για λογαριασμό του πρακτορείου  "News Pictures" χλευάστηκε και προπηλακίστηκε άγρια από ομάδα των ΜΑΤ στην οδό Μπενάκη, παρόλο που δήλωσε την ιδιότητά του, με αποτέλεσμα το σπάσιμο του χεριού του και την αρπαγή  του κράνους και της μάσκας που φορούσε (απαραίτητα για την προστασία του από τα χημικά). Σε βοήθειά του προσέτρεξε ο συνάδελφος Βαγγέλης Πατσιάλος ο οποίος χτυπήθηκε και αυτός από την ομάδα των ΜΑΤ.

Επειδή τα γεγονότα είναι γνωστά, η επαναλαμβανόμενη αυτή τακτική από την πλευρά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά τη πληθώρα των καταγγελιών και διαμαρτυριών της Ένωσής μας κατά το παρελθόν, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το επιπλέον γεγονός ότι η ιδιότητα των συναδέλφων μας φωτορεπόρτερ ήταν περισσότερο από προφανής και σε καμιά περίπτωση οι επιθέσεις αυτές δεν μπορεί να θεωρηθούν τυχαίες.

Επειδή η συμπεριφορά αυτή των οργάνων της τάξης πλήττει βάναυσα την ελευθεροτυπία, σας καλούμε, για πολλοστή φορά, να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στην ολόπλευρη ενημέρωση, που αποτελεί την ψυχή της Δημοκρατίας.

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP