21 απολύσεις δημοσιογραφών στον ΔΟΛ - Άμεση ανάγκη η παρουσία όλων μας

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Έβγαλε τελικά τις απολύσεις που είχε βάλει στο συρτάρι την προηγούμενη εβδομάδα ο Ψυχάρης, αφού πρώτα διασφάλισε ότι αυτή την φορά η έκδοση του Κυριακάτικου δεν θα μπλοκαριστεί από οποιαδήποτε άμεση αντίδραση των εργαζομένων. Ήδη 3 δημοσιογράφοι του Βήματος καλέστηκαν να περάσουν από το λογιστήριο για να πάρουν την επιταγή αποζημίωσης. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των απολυμένων θα φτάσει τους 21.


Αυτή τη στιγμή γίνεται συνέλευση εργαζομένων στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου για το θέμα, ενώ καλούν αλληλέγγυο κόσμο να συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο για να συνδράμει στις όποιες κινήσεις αποφασίσουν.

Εν τω μεταξύ έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η εργασιακή επιτροπη του ΔΟΛ:

"ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛ

Σε ύψιστη αγωνιστική ετοιμότητα καλεί η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των εργαζομένων στο ΔΟΛ, ύστερα από την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών, ότι η διοίκηση της εταιρείας θα προχωρήσει σε απολύσεις συντακτών του ΒΗΜΑΤΟΣ, εντός της ημέρας.

Ο διευθυντής της εφημερίδος Π.Καψής αρνήθηκε να διαψεύσει τις φημολογίες σε σχετικό ερώτημα που ετέθη από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην εφημερίδα Τάσο Αναστασιάδη.
Οργή και αγανάκτηση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που θα απαντήσουν στην εργοδοτική αυθαιρεσία με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας με όλα τα μέσα.

Έτσι κι αλλιώς στον ΔΟΛ όλοι οι εργαζόμενοι είναι «εν δυνάμει» απολυμένοι. Η επίκληση της όποιας νομιμότητας από οπουδήποτε και αν προέρχεται είναι η αποδοχή και η συναίνεση σε τετελεσμένα γεγονότα.

Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ είμαστε ακόμα ζωντανοί γιατί συνεχίζουμε με όρους ταξικής αλληλεγγύης να αντιστεκόμαστε στη βία και στον αυταρχισμό.

Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ"

1 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2010 - 6:11 μ.μ.  

με κάθε επιφύλαξη συνάδελφοι και σ. σας μεταφέρω ότι οι 21 απολύσεις, λέγεται πως είναι από την προηγούμενη λίστα. Ακούγεται πως ο αριθμός θα ανεβεί σημαντικά

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP